Ķīnas autoražotājs «Geely» veicis pārrunas ar «Magna» par iespēju sadarboties «Opel» iegādē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ķīnas autobūves kompānija «Geely Automobile» veikusi pārrunas ar Kanādas auto detaļu ražotāju «Magna» par iespējām izveidot partnerību Vācijas autobūves uzņēmumā «Opel», šodien paziņoja situāciju labi pārzinošs informācijas avots.

Informācijas avots norāda, ka pārrunās tika apsvērta iespēja «Geely» iegādāties «Opel» akcijas, taču «Magna» šādu iespējamību pagaidām ir noraidījusi.

Savukārt pagājušajā nedēļā «Geely» paziņoja, ka tās mātesuzņēmums «Geely Holding Group» varētu pretendēt uz ASV autobūves kompānijai «Ford Motor Co.» piederošā Zviedrijas autoražotāja «Volvo Cars Corp.» iegādi.

Kā ziņots, ASV autobūves kompānija «General Motors Corp.» (GM) pagājušajā nedēļā piekrita «Opel» pārdot Kanādas auto detaļu ražotājam «Magna».

Vienošanās paredz, ka «Magna», ko atbalsta Krievijas banka «Sberbank», iegādāsies 55% GM Eiropas struktūrvienību «Opel» un «Vauxhall» akciju, bet 35% uzņēmuma akciju paliks GM īpašumā. Atlikušie 10% uzņēmuma akciju nonāks «Opel» darbinieku īpašumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu