Vairāki «Dienas» žurnālisti pamet laikrakstu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izdevniecības «Dienas mediji» galvenā redaktore Nellija Ločmele un laikraksta «Diena» galvenā redaktore Anita Brauna piektdien iesniegušas atlūgumu un pamet laikrakstu «Diena», aģentūru LETA informēja Brauna.

Atlūgums iesniegs AS «Diena» valdes priekšsēdētājam Aleksandram Tralmakam.

Tralmaks šobrīd situāciju nekomentē.

Atlūgumus iesnieguši arī Dace Smildziņa, Guntis Keisels, žurnālisti Sanita Jemberga, Inga Spriņģe, Rita Ruduša.

Pēc Braunas teiktā, viņas nekavējoties lūgtas atstāt redakcijas telpas un viņām aizliegts kontaktēties ar darbiniekiem.

Laikraksta nu jau bijusī galvenā redaktore stāstīja, ka atlūgumus iesnieguši vēl vairāki darbinieki, to starpā arī komentētājs Pauls Raudseps.

Raudseps sacījis, ka pēdējais piliens bija šodienas sapulce, kad tika paziņoti jaunie avīzes finansētāji. Nemitīgi mēs tiekam maldināti un nevar saprast, kam te kas pieder, sacīja Raudseps. Viņam nav pieņemama arī Tralmaka nostāja, ka tam, kas tika teikts iepriekš, vairs nav nozīmes, ziņo «Diena.lv».

Pametot redakciju notika arī kas negaidīts. Papildus izsauktā apsardze pārbaudīja Raudsepa somas saturu. Kā stāstīja žurnālists, viņi gribēja redzēt, vai viņš no redakcijas neiznes kādus finanšu dokumentus.

Vēl vairāki darbinieki ļoti nopietni apdomā aiziešanu no darba, liecina aģentūras LETA avoti.

Žurnāliste Gunta Sloga aģentūrai LETA pastāstīja, ka laikraksta līdzšinējā vadība atlūgumus iesniegusi tikšanās laikā ar Tralmaku.

Laikraksta darbinieku sašutumu rosinājis veids, kā virzījušies notikumi - Tralmaks paziņojis, ka Braunai, Ločmelei un Raudsepam redakcija nekavējoties jāpamet un, ejot prom, apsardze pārbaudījusi viņu personīgās mantas.

Tralmaks jau iepriekš bija izšķīries par laikraksta vadības maiņu, par ko liecina tas, ka uz pēcpusdienu bija sarunāta apsardze.

AS «Diena» vadītājs neesot slēpis, ka minētie trīs darbinieki jebkurā gadījumā tiktu atlaisti, ja nebūtu aizgājuši paši, jo ar viņiem neesot iespējams sastrādāties vērstās pretdarbības dēļ.

Apsardze vērsusies arī pret fotogrāfu Uldi Briedi, izdzēšot fotogrāfijas, kurās redzams, kā apsardze krata no «Dienas» aizejošo darbinieku mantas.

Briedis aģentūrai LETA pastāstīja, ka vēlējies fotografēt un iemūžināt notiekošo «Dienas» redakcijas telpās, tomēr to esot lieguši Tralmaka pārstāvji, piemēram, neļaujot fotografēt, kā Raudseps krāmē savas mantas. Viņa ilggadējā fotogrāfa karjerā tas esot vēl nepieredzēts gadījums.

Pēc neoficiālas informācijas, no «Dienas» aizgājušie darbinieki varētu doties strādāt uz portālu «politika.lv», to pārveidojot par sociālpolitisku vietni.

Latvijas Radio Sloga pastāstīja, ka laikraksta darbiniekus bažīgus dara arī tas, ka nosauktais investors - Roulendu ģimene - pagaidām neesot apstiprinājusi laikraksta pārņemšanu.

«Darbinieki ir šokēti par to, kā tas notika. Un es neizslēdzu iespēju, ka varētu sekot vēl aiziešanas,» intervijā radio sacīja žurnāliste.

«Dienas» jaunie īpašnieki esot Roulendu ģimene no Anglijas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu