Andris Šķēle: konkursi jārīko centralizēti, lai izslēgtu jebkādu pārkāpumu riskus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kategoriski iebilstu jebkādiem centieniem saistīt manu vārdu ar atsevišķu cilvēku, iespējams, negodprātīgu rīcību Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Es ļoti labi saprotu, ka politiskie konkurenti ar vislielāko nepacietību gaida katru iespēju, kā nomelnot mani, tāpēc ar jo lielāku atbildības sajūtu apliecinu, ka esmu ieinteresēts katra šāda pārkāpuma operatīvā, godprātīgā, profesionālā un objektīvā izmeklēšanā.

Es aicinu medijus un politiskos konkurentus koncentrēt spēkus valsts iespējami ātrai izvešanai no krīzes, nevis nodarboties ar politiskajām spekulācijām. Īpaši, ja tām nav nekāda pamata.

Konkrētajā gadījumā politiķu uzdevums ir nekavējoties pieņemt tādus normatīvos aktus, kas pilnībā izslēgtu pārkāpumu iespējamību valsts iepirkumos. Es uzskatu, ka tā ir novecojusi, feodāla sistēma, kad katra valsts iestāde, katrs valsts uzņēmums rīko savas iepirkumu procedūras. Medicīnas, valsts drošības, izglītības un citās jomās visi konkursi par valsts iepirkumiem un pasūtījumiem jāorganizē centralizēti, nodrošinot visaugstākā līmeņa uzraudzību, pieņemto lēmumu pamatotību un procedūru caurskatāmību. Ar mērķi samazināt subjektīvā faktora ietekmi pilnībā jāievieš un jāizmanto elektronisko iepirkumu sistēma.

Tautas partijas Saeimas deputātus aicināšu jau vistuvākajās dienās sagatavot likumdošanas iniciatīvas attiecīgajā jautājumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu