Bērnu slimnīcā gripas dēļ varētu ierobežot plānveida pacientu uzņemšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nepieciešamības gadījumā, ja ir liels ar gripu saslimušo skaits, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā varētu uz laiku ierobežot plānveida pacientu uzņemšanu, informē slimnīca.

Slimnīca ir gatava pārkārtot darbu tā, lai visus ar gripu saslimušos bērnus, ja tas nepieciešams, varētu uzņemt stacionārā.

«Mēs ļoti ceram, ka varēsim palīdzēt visiem bērniem, organizējot medicīnisko palīdzību, kur vien tas būs iespējams ambulatori,» norāda bērnu slimnīcas pārstāvji.

Tomēr labā ziņa esot tāda, ka lielākā daļa ar gripu saslimušo atveseļojas bez slimnīcas palīdzības, turklāt jaunās gripas smagums neatšķiras no ierastās sezonālās gripas gaitas.

Bērniem gripa var noritēt gan ar tipiskiem gripas simptomiem (ar augstu temperatūru, sausu klepu, galvassāpēm un muskuļu sāpēm) kā pieaugušiem cilvēkiem, gan bez temperatūras, ar vemšanu un caureju.

Globāli slimnīcās tiek ārstēti 1–10% no slimniekiem, kuriem ir klīniskās pazīmes, pārējie ārstējās mājās. 10–25% no slimnīcā uzņemtiem pacientiem nepieciešama ārstēšanās intensīvās terapijas nodaļā, bet 2–9% iespējama smaga slimības forma, kura var beigties pat ar nāvi. Šādi nelabvēlīgi gadījumi iespējami cilvēkiem ar hroniskām slimībām, gan citādi pilnīgi veseliem cilvēkiem. Turklāt 7–10% no hospitalizētiem pacientiem ir grūtnieces, kurām gripa norit daudz smagāk nekā pārējiem cilvēkiem, par ko liecina nepieciešamība ārstēties intensīvās terapijas nodaļās desmit reižu biežāk nekā pārējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu