Šķēle: politiķi viens pret otru izturas kā studentu bandas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja Andris Šķēle sestdien gaidāmajā Tautas partijas kongresā kļūs par partijas vadītāju, viņš paredzējis tikties ar citu partiju līderiem, lai ar katru atsevišķi izrunātos un spriestu, kā salikt galvas kopā, lai mainītu politisko vidi.

«Politiķi cits pret citu izturas kā tādas hunveibinu* bandas, nevis lietišķi vadītāji. Valda princips — kurš kuru uzveiks? Kurš kuram niknāk iekodīs?» intervijā «Latvijas Avīzei» saka Šķēle. Viņaprāt, šāda attieksme būtu jāliek malā un politiķiem būtu jākļūst par nācijas piemēru vismaz savas pašcieņas un darba motivācijas ziņā.

Šķēle arī noraida izskanējušās baumas, ka viņa atgriešanās politikā saistīta ar partijas vēlmi gāzt Valda Dombrovska (JL) vadīto valdību.

«Ja viņš Latvijas valsts vārdā izsniedzis konkrētus solījumus, ja izvēlējies šādu tā saukto valsts glābšanas plānu un pašlaik notiek budžeta apstiprināšanas process, tad viņam jāļauj paša rakstīto vēstures lapu arī pāršķirt. Kaut arī daudz kam piekrist nevaru. Tālāk lūkosim, kuras lietas jālabo, bet kuri risinājumi varbūt nostrādās sekmīgi,» skaidro Šķēle.

Viņam arī esot sakrājušies vairāki jautājumi valdības vadītājam, tāpēc labprāt tiktos arī ar Dombrovski.

* 60. gadu otrajā pusē Ķīnā notika tā sauktā Kultūras revolūcija, kuras laikā Mao Dzeduna piekritēji ar organizētas studējošās jaunatnes kustības (hunveibini) palīdzību represēja lielu daļu vecās inteliģences, sabiedrisko un valsts darbinieku, apsūdzot tos kontrevulucionārā darbībā un noskaņojumā. Avots: «Wikipedia».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu