Šķēle brīdina par TP rindu tīrīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tautas partijas (TP) dibinātājs Andris Šķēle, uzrunājot partijas 12. Kongresa dalībniekus, veltīja kritiku partijas Saeimas frakcijai, kā arī brīdināja, ka partijas rindas tiks tīrītas.

Viņš frakciju salīdzina ar simfonisko orķestri. «Cienot katru TP frakcijas Saeimas deputātu, man ir radusies sajūta, ka redzam nevis profesionālu simfonisko orķestri, kurā katrs ir precīzs laikā ar savu nošu lapu, tā nodrošinot vienotu skanējumu, bet gan klausāmies nebeidzamu instrumentu noskaņošanas kakofoniju pirms koncerta,» teica Šķēle.

Viņš klāstīja, ka īstam orķestrim, skaņojot instrumentus, parasti viens no tiem neizmēģina roku – tie ir lielie šķīvji. Savukārt TP frakcijā bija saradušies gribētāji vietā un nevietā dauzīt šķīvjus. Taču viņš aicina atcerēties, ka šķīvju troksnis nekad neveido mūzikas pamata darbu.

Tāpat viņš novērojis, ka agrāk TP frakcija, zinot, ka ar savu atšķirīgo viedokli paliks mazākumā, nebaidījās to paust pamatoti, precīzi un vienoti. Taču šobrīd viņam radusies sajūta, ka satura neesamība bieži vien izpaužas nemotivētā un aplamā rīcībā.

Šķēle brīdināja, ka partija ir lielu izmaiņu priekšā un būs partijas rindu tīrīšana. «Pārāk daudz ap mūsu ozoliem un liepām ir saradies mazvērtīgas audzes,«” viņš uzsvēra, atgādinot, ka nevienam partijas biedra karte nav indulgence nekompetencei ieņemot kādu amatu.

Viņš aicināja tos, kas nav gatavi darbam, jau uzreiz atstāt kongresa zāli, jo skatītāju nākošajam gadam Latvijā pietikšot.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu