LPP/LC Bērziņš Šķēles vēlmi grozīt budžetu dēvē par «aboslūti idiotisku pieeju»

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

LPP/LC līderis Andris Bērziņš uzskata, ka Tautas partijas vadītāja Andra Šķēles vēlme grozīt nākamā gada budžetu neilgi pēc tā pieņemšanas ir «absolūti idiotiska pieeja».

Uz jautājumu, vai, viņaprāt, pēc budžeta pieņemšanas būtu jānāk klajā ar priekšlikumiem, kā to uzlabot, Bērziņš atzina, ka tā būtu idiotiska pieeja, ko var izskaidrot ar vēlmi «sagatavot augsni, lai atjātu princis baltā zirgā un pateiktu, ka es visu labošu». «Lai Šķēlem būtu lauks, ko art,» viņš piebilda.

Pēc Bērziņa domām, pašā koalīcijā nav bijušas nopietnas debates par budžetu un valdība ir «ķērusies klāt pie lietām, pie kurām nevarēja», piemēram, par nerezidentu līdzekļu aplikšanu ar nodokli, tādējādi «kaujot vistu, kas nes olas».

Jau vēstīts - lai arī nākamā gada budžets vēl nav pieņemts, Tautas partijai (TP) un tās līderim Andrim Šķēlem jau ir iebildumi un ierosinājumi par nepieciešamajiem grozījumiem tajā.

Šķēle ceturtdien plkst.8 arī plānojis tikties ar pašreizējo valdības vadītāju Valdi Dombrovski («Jaunais laiks»), lai nepieciešamos grozījumus apspriestu.

Tiekoties ar premjeru, Šķēle piedāvāšot savu redzējumu, kā izvest valsti no krīzes un kādi uzlabojumi budžetā nepieciešami. Šķēles mērķis esot sākt diskusiju par šiem grozījumiem, iesaistot arī sociālos partnerus, nevalstiskās organizācijas un ekspertus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu