Šķēle rosina samazināt ministriju skaitu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle nolēmis piedāvāt vairākus priekšlikumus nodokļu sistēmas optimizēšanai, lai atvieglotu uzņēmējiem darbu, jo tikai «viņu maksātie nodokļi spēs atdzīvināt mūsu valsti», ceturtdien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) žurnālistiem sacīja Šķēle.

Tikšanās laikā TP priekšsēdētājs rosinājis arī samazināt ministriju skaitu līdz astoņām vai deviņām, tādējādi padarot valsts pārvaldi kompaktāku. «Nevar būt tā, ka priekšvēlēšanu laikā ministri turas pie krēsliem, nākamais gads ir pārāk svarīgs,» uzsvēra Šķēle.

Arī Dombrovskis norādīja, ka ministriju skaits «ir virziens, uz ko jāstrādā», taču, viņaprāt, ministriju skaita samazināšana tomēr esot nākamās Saeimas uzdevums.

Šķēle nekonkretizēja, kādas būs partijas gatavotās izmaiņas par nodokļu politiku. Viņš arī aicināja valdību izstrādāt rezerves plānu drīzumā gaidāmajam Satversmes tiesas spriedumam pensiju lietā — kā valdība rīkosies, ja spriedums būs tai nelabvēlīgs un pensionāriem nāksies maksāt kompensācijas.

Dombrovskis žurnālistiem šodien norādīja, ka viņš ir gatavs atbalstīt TP priekšlikumus, taču tiem jābūt ar fiskāli pozitīvu vai neitrālu ietekmi un saskaņotiem ar starptautiskajiem aizdevējiem. Viņš arī norādīja, ka atbalsta darbu pie ministriju skaita samazināšanas, taču līdz šim visas koalīcijas partijas esot noraidījušas TP piedāvāto tā saukto Zalāna plānu, tāpēc «jāturpina strādāt».

Sarunas laikā Dombrovskis arī aicinājis Šķēli, lai TP pievērš lielāku uzmanību situācijai Austrumu un bērnu slimnīcā.

Gan Dombrovskis, gan Šķēle uzsvēra, ka jāturpina strādāt pie Eiropas Savienības fondu apguves optimizācijas.

Atbildot uz jautājumu, vai šai valdībai būtu jānostrādā līdz Saeimas pilnvaru termiņa beigām, Šķēle norādīja: «Ja Dombrovska kungs redzēs, ka viņa darbs nenes augļus, diez vai viņš turēsies pie krēsla.» Politiķis uzsvēra, ka valdībai un Saeimai stāv priekšā liels darbs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu