Badastreika pieteicējam ēst vairs negribas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Gints Gaiķēns, kurš pirmdienas rītā pieteica badastreiku pie valdības ēkas, joprojām atrodas turpat, novēroja portāls «Apollo».

šeit

Gints pastāstīja, ka šodien ēst viņam vairs negribas, taču vakar gan gribējies.

Rīgas pilsētas izpilddirektora pārstāvis Uģis Vidauskis portālam «Apollo» sacīja, ka Ginta Gaiķēna «pikets» nav pieteikts Rīgas domē, taču arī uzsvēra, ka gadījumos, kad netiek traucēta sabiedriskā kārtībā, pikets var norisināties, arī to nepiesakot iepriekš.

Jautāts, vai kāds no deputātiem aprunātos, ja kāds protestētājs pieteiktu badastreiku pie domes, Vidauskis sacīja, ka, «visticamāk, ar tādu cilvēku kāds aprunātos» un noskaidrotu, kas cilvēku piespiedis šādi rīkoties.

Gints plāno pie valdības teltī uzturēties tik ilgi, līdz tiks sadzirdēts, vai pretējā gadījumā tik ilgi, cik varēs izturēt un atļaus veselība. Gints arī aicina cilvēkus būt aktīvākiem un iesaistīties sabiedrībai svarīgu lēmumu apspriešanā.

Tā kā šis protests attiecas uz Ministru kabinetu, «Apollo» sazinājās arī ar Labklājības ministru. Uldis Augulis (ZZS) norāda: «Demokrātiskā valstī ikvienam cilvēkam ir tiesības paust savu viedokli viņam pieņemamā veidā. Es atbalstītu pieeju — ej un dari, arī tad, ja ir grūti. Pašlaik Nodarbinātības Valsts aģentūra piedāvā dažāda veida atbalstu, tostarp uzņēmējdarbības sākšanai. Ja cilvēks palicis pilnīgi bez iztikas līdzekļiem, jāvēršas pašvaldības sociālajā dienestā pēc garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalsta, vienlaikus jāiesaistās sabiedriski derīgos darbos, kur var saņemt stipendiju — 100 latu mēnesī. Valdība šodien dara visu iespējamo, lai stabilizētu situāciju valstī un iekustinātu ekonomiskos procesus, tostarp radītu labvēlīgu vidi uzņēmējdarbības atbalstam un jaunu darba vietu radīšanai.»

Vīrietis sācis badastreiku pie valdības ēkas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu