Ķīnas GP kvalifikācijā ātrākais Fetels

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Ķīnas «Grand Prix» izcīņu svētdien no pirmās starta vietas sāks vācietis Sebastjans Fetels no «Red Bull» komandas.

Fetels kvalifikācijā bija ātrākais trešo reizi četrās šosezon notikušajās sacensībās, jo pirmo starta pozīciju jeb «pole position» viņš izcīnīja arī sezonas pirmajos divos posmos Bahreinā un Austrālijā. Tikai trešajā posmā Malaizijā ātrāks bija viņa komandas biedrs austrālietis Marks Vēbers, kurš sestdien Šanhajā bija otrais.

Fetels trases apli veica minūtē un 34,558 sekundēs, bet Vēbers bija par 0,248 sekundēm lēnāks.

Otrajā starta rindā stāsies spānis Fernando Alonso ar «Ferrari» un vācietis Niko Rosbergs ar «Mercedes». Trešo rindu aizņems abi «McLaren» Lielbritānijas piloti - pagājušā gada pasaules čempions Džensons Batons un 2008. gada pasaules čempions Lūiss Hamiltons.

Šī gada pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis brazīlietis Felipe Masa ar «Ferrari» kvalifikācijā uzrādīja septīto labāko rezultātu un sacensības sāks no ceturtās starta rindas, kurā būs arī polis Roberts Kubica no «Renault» vienības. Piektajā rindā sacīksti sāks septiņkārtējais pasaules čempions vācietis Mihaēls Šūmahers ar «Mercedes», tāpat kā viņa tautietis no «Force India» komandas Adrians Zutils.

Čempionāta kopvērtējumā Masam ir 39 punkti, bet par diviem punktiem mazāk ir savākuši Alonso un Fetels.

Ķīnas «Grand Prix» izcīņa svētdien sāksies plkst. 10 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu