Pētījumi rāda: bīstamības pakāpe nav tik augsta, lai nelidotu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Komentējot situāciju pēc veiktajiem testa lidojumiem, Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks intervijā Latvijas Radio sacīja, ka bīstamības pakāpe nav tik augsta, lai nelidotu. CAA direktors Māris Gorodcovs LNT rīta raidījumam «900 sekundes» sacīja, ka vēl pulksten 7.45 notiek sapulce, kurā lemj par to, vai atvērt Latvijas gaisa telpu un par to, kādus ierobežojumus ievērot arī turpmāk.

Lidosta «Rīga» ir informēta, ka, iespējams, jau pulksten 9 būs iespēja atsākt lidojumus Latvijas gaisa telpā. Taču pagaidām esot grūti spriest, vai pēc pulksten 9 gaisa satiksmi būs iespējams atjaunot pilnībā, teica Gorodcovs.

Čerņonoks norādīja, ka Latvijas gaisa telpu šonakt šķērsojušas septiņas tranzīta lidmašīnas un no rīta Rīgā plāno nosēsties Ukrainas nacionālās aviokompānijas «Aerosvit» lidmašīna.

Latvijas gaisa telpa ir atvērta tranzīta lidojumiem augstumā virs 6000 metriem. Čerņonoks norādīja, ka Ukrainas lidmašīnas pilotam tiks sniegta visa nepieciešamā informācija, bet lēmums par nosēšanos būs jāpieņem lidmašīnas apkalpei.

Nacionālā lidsabiedrība «airBaltic» veikusi divus lidojumus ar nosēšanos Viļņā. Čerņonoks sacīja, ka testa lidojumu «materiāli tiek analizēti, bet pagaidām nekas briesmīgs nav noticis». «Pētījumi rāda, ka bīstamības pakāpe nav tik augsta, lai nelidotu,» viņš sacīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu