Vulkāns Latvijas naktsmītnēm radījis vairāku simtu tūkstošu latu zaudējumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Laikā no sestdienas līdz otrdienai Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa ietekmē atcelto avioreisu dēļ, Latvijas viesnīcām radītie zaudējumi var sasniegt vairākus simtus tūkstošus latu, liecina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) apkopotā informācija, portālam «Apollo» pavēstīja LVRA izpilddirektore Santa Graikste.

LVRA prezidents Jānis Naglis uzsver: «Piektdien Rīgas lielākās viesnīcas bija pilnībā noslogotas, taču jau turpmākās dienas vairumam naktsmītņu nesa zaudējumus. Ārvalstu viesi meklēja alternatīvu risinājumu, lai nokļūtu savā mītnes zemē, bet viesi, kas bija veikuši rezervācijas uz nākamajām dienām un uz šo nedēļu, lielākoties cenšas tās pārcelt uz vēlāku laiku vai atceļ. Vislielākos zaudējumus viesnīcām rada atceltās konferences un semināri.»

Saskaņā ar LVRA rīcībā esošo informāciju, sākot ar piektdienu, viesnīcu darbinieki dara visu iespējamo, lai palīdzētu ārvalstu tūristiem gan sniedzot morālu un informatīvu atbalstu, gan nodrošinot papildus pakalpojumus. Tāpat viesnīcu pārstāvji cenšas sazināties ar visām personām, kas ir veikušas rezervāciju, lai uzzinātu par ierašanos, kā arī, nepieciešamības gadījumā, vienotos par ierašanās laika maiņu.

Šobrīd vēl pāragri spriest par Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa ietekmē atcelto avioreisu radītajiem zaudējumiem naktsmītnēm ilgtermiņā, taču jau provizoriskie dati liecina - visu Latvijas viesnīcu zaudējumi varētu būt vairāki simti tūkstoši latu. Tāpat iespaids tiks atstāts uz mītņu darbības rādītājiem aprīļa mēnesī un gada griezumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu