Tiesa liek «Baltkom» atmaksāt 44 tūkstošu latu parādu «Lattelecom»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien nolēma uzdot uzņēmumam «Baltkom TV» atmaksāt 44 761,1 latu parādu telekomunikāciju uzņēmumam «Lattelecom», kas bija radies ilgstoši nenorēķinoties par numuru saglabāšanas pakalpojumu, kā arī valsts nodevu un nodevu par prasības nodrošināšanu.

«Baltkom TV» ir vienīgais telekomunikāciju uzņēmums, kas jau ilgstoši nenorēķinās ar «Lattelecom» par numuru saglabāšanas pakalpojumu, kuru «Lattelecom» šim uzņēmumam sniedz, un kopējā parāda summa jau sasniegusi 77 582 latus, informē «Lattelecom» pārstāve Līga Bite. 

Pēc «Lattelecom» prasības jau kopš 2009. gada marta «Baltkom TV» kontiem uzlikts arests parāda apjomā.

Kopš 2005. gada decembra, kad  Latvijā stājās spēkā numuru saglabāšanas pakalpojums, abonenti, saglabājot esošo telefona numuru, migrē starp dažādiem operatoriem, un «Lattelecom» godprātīgi pilda savas saistības to nodrošinot.

Proti, lai klientam ar līdzšinējo numuru pārejot pie jaunā operatora vispār varētu piezvanīt un lai par šiem zvaniem tiktu piemēroti pareizie tarifi, iepriekšējam operatoram ir jāveic virkne tehnisku darbību savā tīklā, kuru izmaksas saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas noteikumiem ir jāsedz jaunajam operatoram, ja donora operators šādus tarifus ir noteicis un publicējis.

Lai nodrošinātu numuru pārvietošanu, «Lattelecom» ar visiem operatoriem, izņemot «Baltkom TV», ir noslēdzis rakstveida līgumus, kuros puses ir vienojušās par savstarpēju pakalpojumu sniegšanu, tai skaitā atrunājot arī piemērojamos tarifus par pakalpojumu.

Šādus tarifus  ir noteikuši un piemēro 29 fiksēto tīklu komersanti Latvijā, tai skaitā «Lattelecom», un ar visiem citiem fiksēto tālruņu līniju operatoriem savstarpējie norēķini notiek bez problēmām. Izņēmums ir tikai «Baltkom TV», kas tarifus nav publicējuši un no norēķiniem izvairās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu