Augulis: 100 latu māmiņu algas neplānojam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Fiksētā māmiņu alga ir viena no idejām, ko tuvākajā laikā varētu apspriest Labklājības ministrija (LM), taču tas nenozīmē, ka šis vecāku pabalsts tiks noteikts simt latu apmērā, kā to rosinājuši Pasaules Bankas eksperti, – tas izriet no labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) teiktā laikrakstam «Diena».

«Tas ne tuvu nav tas,» viņš uzsveris un piebildis, ka arī par fiksēto māmiņu algu tuvākajā nākotnē runāt nevarot.

Tiesa, iepazīstoties ar citu Eiropas valstu pieredzi, ministrs secinājis, ka nekur neesot tik dāsnu vecāku pabalstu kā Latvijā, citviet tie esot fiksēti, citur savukārt tos izmaksā tikai dažus mēnešus.

Apspriežamā iecere par noteiktām vecāku pabalsta likmēm nozīmētu to, ka vairs nebūtu jēgas iedzīvotāju veiktajām sociālajām iemaksām. Šobrīd vecāku pabalstu piešķir 70% apmērā no mātes vai tēva sociālās apdrošināšanas iemaksu algas, šim pabalstam nav noteikta maksimālā robeža, un tas vienu gadu līdzinās algai, ko cilvēks saņem uz rokas pēc nodokļu nomaksas. Tiesa, novembra sākumā gaidāmas būtiskas izmaiņas – māmiņu algām iecerēti 350 latu griesti, taču tie vecāki, kuriem šī alga lielāka, – saņems vēl 50% no summas, kas ir virs šiem griestiem, raksta «Diena». 


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu