Muzeju naktī notiks «Industriālās kantātes» pirmatskaņojums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Trokšņu apņemtie, skaņu iedvesmotie - Eiropas Muzeju nakts ietvaros 15. maijā «Ave Sol» koncertzāles  pagalmā tiks atskaņota «Industriālā  kantāte».

Pirmatskaņojums. Komponists- JVLMA laikmetīgās kompozīcijas tehnikas un elektroakustiskās mūzikas pasniedzējs Rolands Kronlaks

Atskaņojumi notiks plkst.:

20.00   
21.00  
22.00  
23.00

Atskaņojumā piedalīsies Rīgas kamerkoris «Ave Sol» un diriģenti Uldis Kokars un Mārtiņš Klišāns.

Industriālā kantāte:

1. daļa «Troksnis»,

2. daļa «Smalkā pāreja» ar rečitatīvu,

3. daļa Fināls «Skaņu iedvesmotie».


Kantātes pirmā daļa  «Troksnis» klausītājiem sniedz iespēju atpazīt ģeniālā austriešu komponista Mocarta simfonijas  tēmas smilšpapīra švīkstoņā, radio frekvenču signālos un citās trokšņojošās lietās. Otrā daļa - «Smalkā pāreja» ar rečitatīvu – aicinās klausītājus izbaudīt smalko pāreju no trokšņu-  skaņu pasaulē. Trešā  daļa- netradicionāli tradicionālās, pirmajā daļā ieskicētās, Mocarta simfonijas fragmentu atskaņojums.

p.s.Katrs piektais Eiropā nodarbinātais pusi no sava darba laika ir spiests paaugstināt balsi, lai viņu sadzirdētu, un 7% cieš no trokšņa izraisītiem dzirdes traucējumiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu