Līdz šim nepatikšanas ar Krimināllikumu bijušas 4 Jūrmalas mēriem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz ar Raimonda Munkevica aizturēšanu pēdējo 20 gadu laikā nopietnas nepatikšanas ar Krimināllikumu bijušas kopumā jau četriem Jūrmalas mēriem.

Bijušais Rīgas un Jūrmalas mērs, uzņēmuma «Eldikrija» padomes priekšsēdētājs Andrejs Inkulis pašlaik par kukuļdošanu apsūdzēts vērienīgajā Rīgas domes kukuļošanas lietā, kur bez viņa korupcijas noziegumos vainotas arī Rīgas domes attīstības departamenta bijušās amatpersonas. Lieta joprojām tiek iztiesāta Rīgas apgabaltiesā.

Inkuli gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šajā noziegumā aizturēja nevis par darbību domē, bet saistībā ar viņa uzņēmējdarbību.

2000.gada sākumā tiesa nozieguma sastāva trūkuma dēļ pilnībā attaisnoja nolaidībā apsūdzēto Inkuli. Dome Inkuļa vadībā bija galvojusi par kāda uzņēmēja kredītu «Parex bankā», bet tas bija domi piekrāpis.

Inkulis Jūrmalas pašvaldību vadīja laikā no 1994. līdz 1997.gadam.

Joprojām cietumā piecu gadu brīvības atņemšanas sodu izcieš Juris Hlevickis, kurš 2005.gada martā kā Jūrmalas mērs bija iesaistīts 20 tūkstošu eiro kukuļdošanā Ilmāram Ančānam par Hlevickim labvēlīgu balsojumu Jūrmalas mēra vēlēšanās.

Ančāns, kurš par mēģinājumu viņu piekukuļot ziņoja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), savu politisko karjeru Jūrmalas domē pēc «Jūrmalgeitas» skandāla turpināja un pašlaik ieņem Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica vietnieka amatu.

Šogad maija sākumā Rīgas apgabaltiesa kā apelācijas instance par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu apsūdzētajam bijušajam Jūrmalas mēram Ģirtam Trencim piemēroja 200 stundu piespiedu darba. Trencis kā toreizējais Jūrmalas domes Ekonomikas un attīstības nodaļas vadītājs, pēc prokuratūras uzskata, nolēmis slēgt mierizlīgumu kriminālprocesā, kurā apsūdzība konstatējusi, ka uzņēmuma valdes priekšsēdētāja noziedzīgo darbību dēļ cietušajai - «Jūrmalas slimnīcai» - nodarīts materiāls kaitējums.

Šāds mierizlīgums, kas noslēgts, pamatojoties uz minēto lēmumu, ir pretrunā likuma prasībām.

Rīgas apgabaltiesas spriedumu var pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka pēdējo 20 gadu laikā Jūrmalas pašvaldību un tās amatpersonas regulāri pavadījuši korupcijas un aizdomīgu darījumu skandāli un KNAB savas pastāvēšanas laikā bieži ir pievērsis uzmanību šīs kūrortpilsētas pašvaldībai.

Jau ziņots, ka KNAB otrdien aizturēja pašreizējo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu. KNAB izmeklēšanā atrodas kriminālprocess, kas sākts otrdien pēc Krimināllikuma nodaļas, kura nosaka atbildību par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā.

KNAB pagaidām plašāku informāciju nesniedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu