Munkevics atradīsies vienā cietumā ar Hlevicki

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien nolēma piemērot apcietinājumu arī kukuļdošanā vainotajam bijušajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam, kuru tikai pirms pāris stundām Jūrmalas dome atbrīvoja no amata. Munkevicu tāpat kā viņa partijas biedru «Jūrmalas ātrās palīdzības» valdes locekli Normundu Pīrantu KNAB vīri maskās aizveda, saslēgtu rokudzelžos.

Līdz ar to Munkevics nonāks Centrālcietumā, kur jau par kukuļdošanu vairākus gadus atrodas bijušais Jūrmalas mērs Juris Hlevickis. Tieši Centrālcietumā nonāk tie, kuriem kāda Rīgas tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Uzvalkā tērptais Munkevics gan pirms ierašanās tiesā, gan pēc iznākšanas no tiesas zāles izskatījās samulsis un noguris. Uz žurnālistu jautājumiem viņš neatbildēja.

Bijušā Jūrmalas mēra advokāts Aivo Leimanis žurnālistiem sacīja, ka viņam apcietinājuma piemērošanas pamats nav zināms, jo vēl nav saņēmis motivētu lēmuma tekstu. Tiesas lēmumu Leimanis sola pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Lai arī Munkevics atzīts par aizdomās turēto, viņš nekādas noziedzīgas darbības nav veicis un nevienam neko nav lūdzis. Arī kratīšanās nav atsavināti nekādi noziedzīgā nodarījuma priekšmeti - nedz nauda, nedz dokumenti. «Nekas nav atrasts ne Jūrmalas domē, ne dzīvesvietā, ne automašīnā,» uzsvēra Leimanis.

«Jebkas tiek noliegts, kas viņam tiek inkriminēts,» vēl piebilda advokāts.

Kriminālprocesa likums paredz, ka apcietinājumu var piemērot tikai tad, ja kriminālprocesā iegūtās konkrētās ziņas par faktiem rada pamatotas aizdomas, ka persona ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, par kuru likums paredz brīvības atņemšanu, un cita drošības līdzekļa piemērošana nevar nodrošināt, ka persona neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, netraucēs vai neizvairīsies no pirmstiesas izmeklēšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu