Zatlers: KNAB konflikts jāizskata kā valstiska problēma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers pieņēmis lēmumu sasaukt Nacionālās drošības padomes sēdi, kurā vērtēs samilzušo konfliktu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Prezidents trešdien pēc tikšanās ar premjeru valdi Dombrovski (JL) žurnālistiem pavēstīja, ka par sēdes sasaukšanu ir konsultējies gan ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi (ZZS), gan premjeru.

«Mēs izskatīsim šo jautājumu kā valstisku problēmu, nevis kā dažu amatpersonu savstarpējos viedokļus,» sacīja Zatlers.

Pēc viņa domām, sēdes sasaukšana ir vissaprātīgākais veids, kā rast problēmai risinājumu, lai birojs strādātu efektīvi un lai KNAB neplosītu pretrunas.

Sēdē uzaicināti piedalīties gan atbildīgās Saeimas komisijas, gan Daudze, gan Dombrovskis, gan arī paši KNAB pārstāvji.

Jau vēstīts, ka KNAB darbinieki izsūtīja vēstuli, kurā izteikuši neuzticību KNAB šefam Normundam Vilnītim. Viņi pauž neapmierinātību, ka Vilnītis vēršas pret biroja «vecajiem» darbiniekiem.

Savukārt Vilnītis trešdien izsūtījis atklātu vēstuli, kurā apgalvo, ka kāds «vecais» darbinieks grib «vecos» laikus un viņam trūkst pārliecības, ka KNAB agrāk pret visiem nav izturējies ar vienādu attieksmi. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu