Strīķe: vairākumam KNAB darbinieku nav saprotama Vilnīša rīcība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošas biroja (KNAB) darbinieku konflikts ar biroja vadītāju Normundu Vilnīti vieglu risinājumu nesola. Vilnīša vietniece un ilgadējā biroja darbiniece Juta Strīķe neslēpj, ka vairumam KNAB darbinieku nav saprotami ne Vilnīša darbības plāni, ne rīcības motīvi.

«Visus rīkojumus esmu izpildījusi un savu redzējumu par KNAB darba uzlabošanu valsts reģionos iesniegusi vadītājam – turklāt dažādus variantus, kā uzlabot KNAB darbu reģionos un uz robežas, piedāvāju vairākkārt. Tomēr nevienu no variantiem viņš nav akceptējis un vienpersoniski izlēmis, ka veidos reģionālās grupas, kas būs pakļautas tieši KNAB vadītājam,» sarunā laikrakstam «Latvijas Avīze» sacījusi Strīķe.

Strīķe norāda: «pēc maniem ieskatiem, vairākumam KNAB darbinieku nav saprotami Vilnīša kunga plāni un rīcības motīvi». Vilnītis iepriekš izteicās, ka darbinieku atklāto vēstuli viņam parakstījuši tikai «daži» KNAB darbinieki. «Cik man zināms no kolēģiem, vēstuli parakstīja pilnīgi visi apkarošanas bloka darbinieki, izņemot tos, kuri todien dažādu iemeslu dēļ nebija darbā. Starp tiem, kas vēstuli neparakstīja, biju arī es, jo tur bija pieminēts mans vārds. Neesmu ne šīs vēstules autore, ne parakstu vākšanas organizatore,» skaidroja Strīķe.

Laikraksts ziņo, ka Novēršanas bloka vadītājs Alvis Vilks izteicās, ka arī viņa pakļautībā esošie darbinieki pauduši atbalstu domām, kas izteiktas Vilnītim adresētajā vēstulē. Izskanējuši pieņēmumi, ka, veidojot sev personīgi pakļautu struktūru, Vilnītis ne tikai neuzticas Strīķei, bet pulcina ap sevi lojālus cilvēkus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers 19. jūnijā sasauks Nacionālās drošības padomes sēdi, kurā tiks skatīts jautājums par konfliktu KNAB.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu