KNAB: «Latvenergo» lietā aizturētie «atmazgājuši» 1,13 miljonus eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīcībā ir pierādījumi, ka «Latvenergo» lietā aizturētie vienojušies, lai legalizētu noziedzīgi iegūtus līdzekļus. KNAB norāda – legalizēti vismaz 1 130 000 eiro.

KNAB atklāj, ka saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laikā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam, aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādā valsts uzņēmumos «Latvenergo» un «Sadales tīkls».

Izmeklēšanas laikā KNAB ieguvis informāciju, kas liecina, ka valsts uzņēmumu pārstāvji, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji dienesta interesēm, ar mērķi prettiesiski gūt sev materiālu labumu nodrošinājuši labvēlīgu lēmumu pieņemšanu dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem vairākos objektos.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka «Latvenergo» amatpersonas un kāda privātā komercuzņēmuma īpašnieks organizētā grupā saskaņā ar iepriekšēju vienošanos īstenojuši noziedzīgi iegūtu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu lielā apmērā, izmantojot Latvijā un ārvalstīs reģistrētus uzņēmumus un veicot darījumus ar nekustamajiem īpašumiem un ieguldījumus tām piederošajos uzņēmumos.

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu divas «Latvenergo» amatpersonas par aizdomās turētajām ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā mantkārīgā nolūkā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa.

Divas «Sadales tīkls» amatpersonas atzītas par aizdomās turētajām ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā mantkārīgā nolūkā. Savukārt trešais šī valsts uzņēmuma darbinieks un abas privāto uzņēmumu amatpersonas – par tās atbalstīšanu, turklāt viena no privātpersonām – arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Aizturētajam uzņēmuma vadītājam Kārlim Miķelsonam tiesa ceturtdien piemēroja apcietinājumu. Apcietināts arī viņa vietnieks Aigars Meļko, kā arī uzņēmējs Andrejs Livanovičs.

Pārējām aizdomās turētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – aizliegums tuvoties noteiktām personām, bet valsts uzņēmuma darbiniekam – arī aizliegums pildīt amata pienākumus, norāda KNAB.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu