Bariss sola turpināt nodrošināt «Latvenergo» ikdienas darbu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Latvenergo» valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Uldis Bariss turpinās nodrošināt koncerna darbību pilnā apjomā, kā arī attīstīs tirdzniecību, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Bariss.

«Eiropā ir atvērts enerģētikas tirgus, tāpēc «Latvenergo» jābūt spējīgiem aktīvi darboties Lietuvā un Igaunijā, lai iegūtu tirgus pozīcijas,» uzsvēra Bariss.

Pēdējie notikumi ap «Latvenergo» esot pasliktinājuši uzņēmuma reputāciju. Bariss stāsta, ka medijos redzamas dažādas šī notikuma attīstības versijas, kas traucē uzņēmuma darbam un reputācijai, tas arī neatvieglo darbu ar klientiem.

«Vienīgais veids, kā varam atgūt labo reputāciju, censties uzlabot uzņēmuma klientu apkalpošanu un pakalpojumus,» sacīja Bariss.

Kā ziņots, AS «Latvenergo» ārkārtas akcionāru sapulcē par jauno kompānijas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju ievēlēts līdzšinējais koncerna vadītāja vietnieks Uldis Bariss. To pēc akcionāru sapulces žurnālistiem apstiprināja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce, kurš ir «Latvenergo» valsts kapitāldaļu turētājs, un ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Akcionāru pilnsapulcē no amatiem valdē atsaukts koncerna vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko. Kā norādīja Kampars, Miķelsons un Meļko no amatiem atbrīvoti, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ziņojumu par prettiesisku darbību uzņēmumā.

Kampars informēja, ka pagaidām «Latvenergo» valdē darbosies trīs locekļi - Bariss, Arnis Kurgs un Arnis Daugulis. «Uzņēmums var ļoti labi funkcionēt arī trīs cilvēku vadībā, tāpēc ar atlikušo divu valdes locekļu iecelšanu nesteigsimies, jo vēlamies atrast cilvēkus ar labu reputāciju un zināšanām nozarē,» uzvēra Kampars. Ministrs apgalvoja, ka šo cilvēku meklēšana tiks sākta nekavējoties.

«Amatam piemērotāko kandidātu varētu meklēt nevis atklātā konkursā, bet, piesaistot personāla atlases kompānijas. Tā kā runa ir par lielu starptautiska līmeņa kompāniju, pieļauju, ka tās vadītājs varētu tikt meklēts arī ārpus Latvijas,» uzskata Pūce.

Viņš intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» neizslēdza iespēju, ka Miķelsons un Meļko varētu atgriezties darbā «Latvenergo», ja neapstiprināsies aizdomas par viņu līdzdalību noziedzīgos nodarījumos. «Taču jāsaprot, ka tas nenotiks tuvāko mēnešu laikā. Turklāt, ja tiks atzīts, ka viņi ne pie kā nav vainīgi, brīdī, kad jau būs apstiprināta jaunā valde, tad darbu turpinās tieši jaunā vadība,» skaidro EM valsts sekretārs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu