Pieļauj, ka jaunu «Latvenergo» šefu varētu meklēt ārzemēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

«Šādam amatam tas diemžēl nav tik vienkārši kā ievietot sludinājumu avīzē,» par jauna «Latvenergo» šefa meklēšanu saka Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce. Viņš pieļauj, ka pēc piemērotiem vadītājiem nāksies skatīties arī aiz Latvijas robežām.

Laikraksts «Dienas Bizness» ziņo, ka ārzemnieka piesaistīšana gan ierobežos zemais atalgojums, kas pašlaik gadā sasniedz aptuveni 35 tūkstoši latu. Rietumeiropā šāda izmēra uzņēmuma vadītāja atalgojums ir aptuveni piecas reizes lielāks, norāda laikraksts.

Jautājot Igaunijas lielākā energouzņēmuma «Eesti Energia» pārstāvja Latvijā Aivara Tihanes viedokli, kā viņš vērtētu situāciju, ja jaunais Latvenergo vadītājs būtu, piemēram, igaunis, laikrakstam viņš sacīja: «Ļoti interesanti. Igaunijā neapšaubāmi ir daudz spējīgu vadītāju, taču es nevaru spriest, vai viņi būtu piemēroti prasībām.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu