«Toyota» hibrīdu pārdošana Japānā pārsniegusi miljonu vienību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» līdz šā gada jūlijam valstī pārdevusi jau vairāk nekā vienu miljonu hibrīdautomašīnu, bet pasaulē šo automobiļu pārdošanas apjoms sasniedzis 2,68 miljonus vienību, teikts piektdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

«Toyota» hibrīdautomašīnas «Prius» ražošanu uzsāka 1997. gadā, tādējādi tai kļūstot par pirmo sērijveidā izgatavoto hibrīdu.

Taču vēlāk kompānija hibrīda dzinēju tehnoloģiju ieviesa arī minivenos, vieglajās apvidus automašīnās (SUV) un aizmugures piedziņas sedanos.

Patlaban Japānā pieejami deviņi «Toyota» ražoti vieglo automašīnu hibrīda modeļi un trīs komerciālo transportlīdzekļu hibrīda modeļi, bet ārvalstīs - astoņi vieglo automobiļu hibrīdi.

Hibrīdautomašīnu tirdzniecība pēdējo gadu laikā piedzīvojusi ievērojamu pārdošanas apjoma kāpumu, kas galvenokārt skaidrojams ar augstajām degvielas cenām un sabiedrības bažām par globālo sasilšanu.

Kā ziņots, «Toyota» visā pasaulē atsaukusi aptuveni 437 000 «Prius» un citu hibrīdautomašīnu modeļu, lai tajos novērstu problēmas bremžu sistēmā.

Taču «Prius» spējis saglabāt savu pozīciju kā vienīgais hibrīds, kas iekļuvis Japānā vispirktāko automašīnu topa augšgalā, neskatoties uz šo modeļu atsaukšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu