«Lattelecom»: «Baltkom» un «Izzi» apvienošanās negatīvi ietekmētu konkurenci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja Konkurences padome (KP) atļaus kabeļtelevīzijas un elektronisko sakaru operatoriem «Baltkom» un «Izzi» apvienoties, tas negatīvi ietekmēs konkurenci televīzijas pakalpojumu tirgū, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja telekomunikāciju operatora, virszemes ciparu televīzijas pakalpojumu sniedzēja SIA «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Viņš norādīja, ka šajā tirgū patlaban ir trīs nozīmīgi spēlētāji - «Baltkom», «Izzi» un «Lattelecom». Ja «Baltkom» un «Izzi» apvienosies, radīsies dominējošs tirgus dalībnieks, kuram piederēs 70% tirgus daļa Rīgā. «Lattelecom» tirgus daļa esot 20%.

Kā sacīja Gulbis, šāda dominējoša tirgus spēlētāja rašanās negatīvi ietekmēs konkurenci un cietīs patērētāji, jo apvienotais uzņēmums iegūs iespējas «skrūvēt augšā cenas».

Asā konkurence telekomunikāciju un televīzijas pakalpojumu tirgos pēdējā gada laikā nodrošinājusi interneta cenu samazināšanos par 15% un televīzijas pakalpojumu cenu samazināšanos par 10%. Televīzijas pakalpojumu cenas galvenokārt samazinājušās, jo tirgū ar virszemes televīzijas pakalpojumiem ienākusi «Lattelecom», apgalvoja Gulbis.

Jau ziņots, ka elektronisko sakaru operatori «Baltkom» un «Izzi» iesnieguši KP apvienošanās pieteikumu. Apvienošanās mērķis ir pilnveidot piedāvājumu abu kompāniju apvienotā tīkla teritorijās, kā arī koncentrēt uzņēmumu resursus esošo pakalpojumu attīstīšanai un modernu tehnoloģiju ieviešanai un radīt reālu konkurenci telekomunikāciju tirgū, kurā patlaban dominē «Lattelecom».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu