Zoodārzā ziemeļbriežiem un kamieļiem ģimenes pieaugums (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas zooloģiskajā dārzā maijā mazuļi piedzimuši ziemeļbriežu un kamieļu ģimenēs un papildinājums sagaidīts arī Japānas dzērvju pārim, informēja zoodārza sabiedrisko attiecību nodaļā.

Ziemeļbriežu aplokā ģimenei otrs ziemeļbriedēns piedzima pagājušajā nedēļā. Pirmdzimto maijā sagaidījis arī jaunais kamieļu pāris Vasara un Niselinskis. Pirmajās dienās gan radās grūtības, jo jaunā māmiņa vēl neizprata mazuļa zīdīšanas svarīgumu. Bet nu jau kamieļmeitene Vessa ir jau apvēlusies, čakli zīž pienu un reizēm jau mēģina nogaršot arī kādu siena vai zāles stiebriņu.

Arī kazu kalnā savvaļas aitām – Buhāras uriāliem 25. maijā atskrēja jērmeitene, kas jau aktīvi spriņģo pa akmens krāvumiem.

Japānas dzērvju aplokā sagaidīti divi cālēni un apmeklētājiem šeit jāievēro īpaša piesardzība. Kamēr dzērvju mamma nododas cālēnu audzināšanai un dzīves gudrību ierādīšanai, dzērvju tēvs nikni sargā aploku, gan saceļot skaļu brēku, gan knābjot pārāk ziņkārīgu apmeklētāju pirkstos.

Skatīt pievienoto video!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu