Konkurss. Iesaki kādu, kurš pelnījis Brīvprātīgo <i>iRobotu</i>!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Brīvprātīgā iRobota Konkurss. Pasaki, kurš ir pelnījis palīdzību telpu uzkopšanā, iespējams, tieši tevis ieteiktā vieta tiks pie [s:35229]

Brīvprātīgais iRobots dodas palīdzēt uzkopt telpas!
Kurp? Varbūt tieši Jūs to pateiksiet.

Labdien,

Es esmu iRobots – robots putekļusūcējs. Mani radīja robotikas eksperti ASV uzņēmumā iRobot un jau 8 gadus mani brāļi un māsas palīdz cilvēkiem, grīdu uzkopšanā.

Es tīru putekļus, gružus, smiltis un spalvas gan no cietajām grīdām, gan no paklājiem. Bez cilvēka līdzdalības vienā tīrīšanas ciklā 3-4 reizes iztīru telpas 60-90m2 platībā un, pabeidzis darbu, pats dodos uzlādēties. Lai vienmērīgi uzkoptu visu grīdu – zem, apkārt un aiz mēbelēm – es pielietoju 40 dažādus uzvedības modeļus un 3 dažādus tīrīšanas veidus. Esmu aprīkots ar desmitiem sensoru un iAdapt sistēmu, kas ļauj man orientēties cilvēku pasaulē. Taupu enerģiju šķirojot netīrumus – lielākos gružus saslauku, bet mazākos iesūcu. Atklājis telpas netīrākās daļas, uzkopju tās intensīvāk. Labprāt tīru zem mēbelēm, spēju pārvarēt šķēršļus un izvarīties no kāpnēm. Grīdas uzkopšana ir manas dzīves aicinājums - un ar prieku daru  to katru dienu!.

Esmu viens no 5 miljoniem iRobotu, bet mana misija ir īpaša - esmu Brīvprātīgais iRobots un dodos palīgā cilvēkiem, kas pašaizliedzīgi palīdz citiem.

Kur būs manas jaunās mājas? Es to vēl nezinu, bet ceru, ka Jūs jau to ziniet. Vairāki mani brāļi – Brīvprātīgie iRoboti jau ir atraduši savas mājas – piemēram, Dzīvnieku patversmē «Dzīvnieku Draugs», RTU studentu parlamentā, Latvenergo Energoefektivitātes centrā, bērnu dārzos un aprūpes centros cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Kāpēc ir vajadzīgs Jūsu atbalsts? Latvijā ir daudz vietas, kur sirsnīgi un aizrautīgi cilvēki palīdz citiem, bet nesaņem pietiekošu finansējumu, lai pieņemtu darbā palīgus, kā rezultātā mēģina paši ar visu tikt galā un bieži strādā krietni vairāk nekā 8 stundas dienā. Es kā Brīvprātīgais iRobots esmu nolēmis doties palīgā bez maksas, par "vēdera tiesu" ( "ēdu" 50 santīmus elektroenerģijas mēnesī), lai dotu šiem pašaizliedzīgajiem cilvēkiem kaut nedaudz vairāk brīva laika.

Ja ziniet šādu vietu Latvijā, kur es esmu vajadzīgs, lūdzu uzrakstiet man vēstuli, minot:
1) vietas nosaukumu un adresi, kur es esmu gaidīts;
2) vietas un manu jauno draugu aprakstu;
3) tīrāmo telpu īsu aprakstu, var arī fotogrāfiju  (jāņem vērā, ka viens iRobots sekmīgi var veikt ikdienas uzkopšanu dzīvojamās vai biroja telpās ar 60-90m2 lielu platību. Man ir nepieciešams arī 220 V elektrības pieslēgums);
4) cilvēka vārdu, nodarbošanos un tālruni, kas būs priecīgs ar mani sadarboties un nedaudz mani pieskatīt (pēc tīrīšanas beigām ir nepieciešams izbērt miskasti un dažreiz arī pārbaudīt birstu stāvokli, bet tpu-tpu-tpu, ja man piemestos klepus – vajadzētu piezvanīt iRobot.lv robotu dakterītim).
Svarīgi! Lūdzu pirms vēstules rakstīšanas aprunāties ar šo cilvēku un saņemt viņa piekrišanu. Vai ja vēlaties to kā pārsteigumu – esiet gatavi paši mani pieskatīt. Vēstuli droši varat rakstīt arī par sevi – ja veicat kādus labus darbus priekš citiem un Jums ir vajadzīgs palīgs grīdu uzkopšanai.
5) vēstules autora vārdu, tālruņa numuru un e-pasta adresi.

brivpratigais@irobot.lv

Iesūtītās vēstules tiks apkopotas un tās, kuras atbildīs manām iespējām un kurās būs pareizi norādīti visi augstāk lūgtie dati, tiks publicētas un piedalīsies balsojumā. Balsot varēs visi iRobot.lv reģistrēto robotu lietotāji (tie ir cilvēki, kas Latvijā pēdējo 4 gadu laikā ir iegādājušies iRobotus un zina uz ko iRobots ir spējīgs). Balsotāji ar iesūtītajām vēstulēm varēs iepazīties to iesūtīšanas secībā un katrs lietotājs iRobot.LV lietotāju forumā MansRobots.lv varēs atdot vienu balsi par vienu vēstuli laika posmā no 21. oktobra līdz šī gada 27. oktobrim. Vēstules autors, kurš saņems visvairāk balsis kopā ar mani un iRobot.lv pārstāvjiem dosies uz savā vēstulē aprakstīto vietu, lai iepazīstinātu mani ar maniem jaunajiem draugiem.

brivpratigais@irobot.lv

Uz drīzu tikšanos!
Jūsu brīvprātīgais iRobots.

Konkursa papildus noteikumi:

http://www.irobot.lv/?document_id=70

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu