«Lattelecom» paraksta līgumu ar «Huawei» par Optiskā tīkla iekārtu piegādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

 «Lattelecom» ir noslēdzis tiešās piegādes līgumu ar Ķīnas kompāniju «Huawei» par Optiskā tīkla mezglu un klientu gala iekārtu piegādi, poirtālu «Apollo» informēja «Lattelecom» Komunikācijas projektu vadītājs Jānis Palkavnieks. 

Šobrīd «Lattelecom» optiskā interneta tīkls izbūvēts jau 11 Latvijas pilsētās un pieejams vairāk nekā 274 000 mājsaimniecībās, tādējādi aptuveni ceturtajai daļai visas Latvijas dzīvokļu ir iespēja pieslēgt optisko internetu. 

«Lattelecom» ir viens no retajiem pakalpojumu piegādātājiem, kas optisko internetu nodrošina līdz pat gala klienta dzīvoklim, proti, optiskā šķiedra tiek ievilkta klienta dzīvoklī, kas nodrošina augstāko iespējamo pakalpojuma kvalitāti. Lai nodrošinātu klientiem optiskā interneta piegādi līdz dzīvoklim, papildus optiskajai šķiedrai ir nepieciešams tehnisks risinājums, kas sastāv no tīkla mezgliem, sadalītājiem, kā arī gala iekārtām, kas veido būtisku daļu no kopējām investīcijām optikas tīklā.
 
Optiskais internets ar katru dienu kļūst arvien populārāks, un to jau var uzskatīt par nozares jauno standarta tehnoloģiju, līdz ar to «Lattelecom» pēc pārrunām un tehniskajiem testiem ir izvēlējies otru piegādātāju, kas spētu nodrošināt iedzīvotāju pieaugošo pieprasījumu pēc optiskā pieslēguma. Pirmos mezglus plānots uzstādīt jau šogad, bet lielākā daļa no piegādēm plānotas sākot ar  2011. gadu.
 
«Optiskais tīkls ir ne tikai «Lattelecom» biznesa prioritāte, bet arī valstiski nozīmīgs projekts. Tik apjomīgu jaunas telekomunikāciju infrastruktūras izbūvi mūsu valsts nepiedzīvo katru dienu. Iedzīvotāju pieprasījums pēc optiskā interneta pieslēgumiem pieaug ar katru dienu, tādēļ lai mazinātu risku, ka strauja klientu pieplūduma gadījumā ražotājs nespēj piegādāt nepieciešamās gala iekārtas, mēs populārākajiem pakalpojumiem izvēlamies vismaz divus piegādātājus. «Huawei» ir viens no lielākajiem telekomunikāciju aparatūras ražotājiem, kas apkalpo lielāko daļu no pasaules vadošajiem operatoriem,» sadarbības partnera izvēli pamato  «Lattelecom» galvenais tehnoloģiju direktors Ģirts Bērziņš.
 
Jūlijā, kad Ķīnā viesojās ekonomikas ministra vadītā Latvijas valsts delegācija, «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis viesojās «Huawei Technologies» zinātniskajā centrā, kur uzsāka pirmās sarunas par sadarbību, kas nu vainagojušās ar līguma parakstīšanu. 
 
«Šī ir pirmā reize, kad «Huawei» ir tas gods uzsākt sadarbību ar «Lattelecom». Mēs piegādāsim progresīvus tehnoloģiju risinājumus «Lattelecom», cerot veidot ilglaicīgas attiecības ar «Lattelecom» nākotnē,» stāsta «Huawei Baltic» vadītājs Ye Yong.
 
«Huawei» ir privāta augsto tehnoloģiju Ķīnas kompānija, kas dibināta 1988.gadā. «Huawei» ir līderis telekomunikāciju tīklu nodrošināšanā un apkalpo lielāko daļu no pasaules vadošajiem operatoriem ar vairāk nekā 1 miljardu lietotāju visā pasaulē.
 
«Lattelecom» vērienīgās optiskā tīkla infrastruktūras izbūvi uzsāka pirms pusotra gada, un tā rezultātā Latvijas iedzīvotājiem šobrīd ir pieejams Eiropā ātrākais internets.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu