VID nodod zoodārzam 465 kilogramus konfiscētu dārzeņu (9)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam nodevis 464,5 kilogramus dārzeņu un teju 200 augļu, kurus konfiscējis vairākos Rīgas tirgos, pastāstīja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Kopumā tika veiktas astoņpadsmit tematiskās pārbaudes, kuru laikā VID inspektori 13 gadījumos konstatēja dažādus pārkāpumus.

Pārbaužu laikā VID konfiscēja 464,5 kilogramus dārzeņu un 197 augļus. Tika konfiscēti 29,3 kilogrami citronu, 75 kilogrami greipfrūtu, 15 kilogrami banānu, 25,4 kilogrami apelsīnu, 14 kilogrami kāpostu, 26,5 kilogrami tomātu, 17,2 kilogrami baklažānu, 62,6 kilogrami paprikas, 83 kilogrami ābolu, astoņarpus kilogrami hurmas, 35 kilogrami mandarīnu, 50 kilogrami bumbieru, 18 kilogrami kivi un pieci kilogrami balto redīsu.

Tāpat kā bezsaimnieka manta tika konfiscēti arī 22 arbūzi, 25 pamelo un 150 avokado.

Rīgas zooloģiskā dārza pārstāve Laura Līdaka aģentūrai BNS pastāstīja, ka augļi un dārzeņi tiek izbaroti lielajiem putniem, dažādiem pērtiķiem un primātiem. Pie svaigiem augļiem un dārzeņiem tiek kapibaras, dzeloņcūkas, lemuri, kamieļi, kā arī ķirzakas, kuras ēd augļus un dārzeņus, un citi zvēri.

«Grūti novērtēt, vai tas ir liels vai mazs atspaids, taču šie augļi un dārzeņi ir svaigi, kā arī ļoti dažādi, līdz ar to var izvēlēties, kādus augļus vai dārzeņus katram dzīvniekam dot. Kopš ir šādas kravas, augļu dažādības dēļ papagaiļi sākuši dēt vairāk olu, kā arī putni aug labāk,» teica Līdaka.

VID pārbaudes veica Rīgas centrāltirgus, «Zemnieku tirgus» jeb Nakts tirgus un Maskavas ielas 250a tirgus pakalpojumu un tirdzniecības vietās.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu