Samulis turpmāk finansiāli neatbalstīs Gaļinas Poļiščukas «Teātra observatoriju»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Čīka

Uzņēmējs Edvīns Samulis nolēmis atkāpties no Gaļinas Poļiščukas «Teātra observatorijas» atbalstītāja statusa, - informē «Latvijas Avīze».

«Aizvadītajā periodā esmu nodrošinājis teātra saglabāšanos, šim nolūkam ieguldot pietiekami daudz līdzekļu - 70 000 latu kopā ar nesen ieskaitītajiem 25 000. Ar to pietiek jaunās pirmizrādes sagatavošanai,» uzskata uzņēmējs un piebilst, ka šie 70 000 latu nav aizgājuši tikai teātra radošajai darbībai, tas ir sava veida dāvinājums Rīgas pilsētai, jo viena liela daļa no šīs summas novirzīta teātra telpu iekārtošanai. Viņaprāt, ir radīti ļoti labi apstākļi - grimētavas, dušas, labierīcības, foajē noformējums.

«Esmu nodrošinājis ne vien līdzšinējo teātra darbību, bet arī iedevis līdzekļus, lai tas varētu sākt patstāvīgu darbību ar jauno pirmizrādi. Tam ir reāls ekonomiskais pamatojums,» līdzšinējo sadarbību ar teātri komentē uzņēmējs.
Labdarības akciju Samulis savulaik sācis ar vēlmi palīdzēt Poļiščukas kolektīvam, uzskatot, ka latviešu skatītājs ir pelnījis vēl vienu teātri ar savdabīgu redzējumu un savdabīgu režiju.

«Gaļinas Poļiščukas teātris ir jaunās telpās, ar nopietnu aktieru sastāvu, ar nopietnu režisori - manā skatījumā, viņiem jābūt spējīgiem sniegt to baudījumu, ko, domāju, gan es, gan sabiedrība gaida. Taču, jā, patlaban biļetes netirgo, teātris izjūt skatītāju trūkumu, iestudējumus nerāda līdz nākamā mēneša beigām, kad priekškaru vērs patlaban topošā, 27.novembrī plānotā pirmizrāde. Teātrim parādu nav, un uzskatu, ka tagad kolektīvs var pastāvīgi darboties arī bez mana materiālā atbalsta,» skaidro Samulis.

Zālē Kongresu namā ir pastāvīgas 160 sēdvietas, ko var papildināt līdz 200. Teātrim pēc līguma ar «Rīgas namiem» jānospēlē 150 izrādes sezonā un jārada pieci jauniestudējumi. Nodrošinot zāles piepildījumu vismaz 75 procentu apmērā, teātris par izrādi var ieņemt tūkstoti latu. Būtībā šīs sezonas nobeigumam līdzekļiem būtu jāpietiek, ja vien «Teātra observatorija» spēs piesaistīt skatītāju. Viss būs atkarīgs no Gaļinas Poļiščukas un cilvēka, kurš turpmāk ieņems direktora amatu.

«Esmu devis starta kapitālu, līdzekļus sarežģītā brīža pārvarēšanai, un tagad teātrim jāsāk pelnīt pašam. Kopš mūsu sadarbības sākuma 19. jūnijā «Teātra observatorija» pati diemžēl nav nopelnījusi neko. Bija jādomā laikus par jauno sezonu. Repertuārā jābūt vismaz trim četriem jauniestudējumiem, kā arī vēl četrām piecām iepriekšējā repertuāra izrādēm, ko iecienījis skatītājs. Tad teātris var nodrošināt nākamo sezonu,» situāciju raksturo Samulis.

Līdz šim viņš neesot izjutis gaidīto gandarījumu no šīs sadarbības. «Īsti gandarīts varēšu justies, kad uz teātri nāks skatītājs, zāle būs pilna un biļetes izpārdotas mēnešiem uz priekšu,» piebilst uzņēmējs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu