10 neveselīgi produkti, kurus reklamē kā veselīgus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Reklamētāji mēdz stāstīt par produkta veselīgajām un diētiskajām īpašībā, bet tā vienmēr nav taisnība vai šīs īpašības ir stipri pārspīlētas, raksta topnows.ru.

Top 10:

Brokastu pārslas

Brokastu pārslas rekomendē kā diētiskas, barojošas, iesaka novājēšanai. Izlasot uz iesaiņojuma var uzzināt, ka pārslās ir daudz cukura, sāls un visi vitamīni un minerāļi ir ar ķīmisku, ne dabīgu izcelsmi.

Enerģijas batoniņi

Šādi batoniņi parasti satur auzu pārslas un riekstus, kas ir ļoti noderīgi. Ēdot šos batoniņus jūs riskējat ar cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, jo batoniņos ir daudz kukurūzas sīrupa, dažreiz šokolādes čipsi, tas šos batoniņus neatšķir no konfektēm.

Jogurts ar augļu piedevu

Beztauku - tas nebūt nenozīmē, ka veselīgs. Uz iepakojuma var izlasīt, ka tā sastāvā ir cukurs, kukurūzas sīrups vai cukura aizstājējs. Dažreiz jogurta viens iepakojums satur pat 40g cukura. Dietalogi iesaka gatavot pašiem -  jogurtam bez piedevām pielikt augļus.

Maize

Maize ne vienmēr ir laba vesībai. Tumšā maize, kura tiek uzskatīta par veselīgāko, bieži satur kukurūzas sīrupu un taukus. Dietalogi iesaka maizi no diedzētiem graudiem.

Sviestmaizes

Bieži tās sauc par «vieglām» vai mazkaloriju, bet tā nav taisnība, jo tur ir pārāk daudz baltmaizes.
Ja ļoti vēlaties sviestmaizi, gatavojiet to pats.

Augļu sula

Pat 100% sula satur cukuru vai fruktozi. Pārlieku daudz fruktozes veicinās svara pieaugumu un holisterīna paaugstināšanos. Labāk ēdiet augļus vai dzeriet pašgatavotu sulu.

Sporta dzērieni

Tie sola dažādus brīnumus, bet patiesībā ir saldināts ūdens, vienā iesaiņojumā var būt 30g cukura.

Ātro ēdināšanas restorānu salāti

Dažreiz labāk ēdiet dubultburgeru, nevis vistu salātus, kuros būs daudz cukura un balto miltu.

Saldēti produkti

Nav jau nekā slikta saldētos augļos vai ogās, bet bieži šādi apstrādātus produktus kļūdaini uzskata par diētiskiem. Tomēr tajos ir daudz cukura.

Diētiskie gāzētie dzērieni

Par diētiskiem tos sauc tāpēc, ka tie satur cukura aizvietotāju, kas nav ieteicams jūsu organismam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu