You Tube rāda Slīteres nacionālā parka dzīvnieku video (2)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Interneta populārajā vietnē You Tube tagad iespējams vērot Slīteres nacionālā parka dzīvnieku dzīvi. Slēpti, nepārtraukti filmēto filmu labākie kadri un dabas pētnieku komentāri par redzamo tapuši ar projekta „Baltijas Zaļā josta” atbalstu, kura ietvaros gada sākumā sākta izglītojoša akcija „Vērosim dabu kopā!”.

Aukstajā, sniega pārbagātajā 2010. gada ziemā kamera bija nostiprināta Slīteres mežā, kur kritis dzīvnieks pievilināja caurceļojošos plēsīgos putnus jūras ērgli, klinšu ērgli, arī citus meža spārnaiņus, piemēram, kraukļus, vārnas, sīļus un lielo zīlīti.

Pavasaris nāca ar dzīvnieku riesta dziesmām un dejām –  vērojam varžu, krupju un rubeņu riestus. Slīteres nacionālajā parkā Bažu purvā izdevās novērot ļoti lielu rubeņu riestu – tajā piedalījās 60 gaiļi vienlaikus. Pēc speciālistu domām, šis varētu būt viens no lielākajiem rubeņu riestiem Baltijas valstīs.

Vasarā vērojam mazo dziedātājputnu ģimenes dzīvi. Izdevās atrast un uzstādīt kameru pie pelēkā mušķērāja un melnā erickiņa ligzdiņas.

To, kā šie un arī citi Latvijas mežu iemītnieki izskatās to dabiskajā dzīves vidē, arī vienu otru dramatisku dzīves ainu skatiet interneta vietnē www.slitere.lv vai www.youtube.com/profile?user=SlitereNationalPark .

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu