«Lattelecom» dāvina datorus labākajiem sociālā projekta dalībniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Telekomunikāciju operators «Lattelecom» otrdien apbalvoja labākos datorzinību apguvējus sociālajā projektā «Pieslēdzies, Latvija!», kurā datorprasmīgie iedzīvotāji tika aicināti apmācīt kādu radinieku vai draugu, kurš ar datoru un internetu rīkoties vēl neprot.

Kopumā šogad «Pieslēdzies, Latvija!» ietvaros pie jaunām iemaņām un «Lattelecom» dāvātiem datoriem tika 16 iedzīvotāji, bet «Lattelecom» izveidoto bezmaksas virtuālo pašmācības datorskolu «Mācies pats!» izmantojuši vairāk nekā 13 000 iedzīvotāju. Datoru dāvinājumus divu gadu laikā saņēmuši jau vairāk nekā 100 cilvēki.

Latvijā joprojām ir liels to iedzīvotāju īpatsvars, kas ar datoru nestrādā. Kā liecina TNS pētījuma dati, datoru un internetu līdz šim nekad nav lietojuši 36% Latvijas iedzīvotāju.

«Lattelecom» kā lielākais informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums Latvijā jau otro gadu ir apņēmies veikt šo sociālo misiju un mazināt digitālo plaisu, apmācot Latvijas iedzīvotājus datoru lietošanā, portālu «Apollo» informēja SIA «Lattelecom» Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu vadītāja Līga Bite.

«Apgūstot darbu ar datoru, cilvēkam paveras ļoti plašas iespējas, kā savu sadzīvi padarīt interesantāku un ērtāku. «Lattelecom» kā vadošais informācijas tehnoloģiju uzņēmums zināmā mērā ir atbildīgs par to, lai mazinātu digitālo plaisu un palīdzētu pēc iespējas vairāk cilvēkiem apgūt pirmās iemaņas darbā ar datoru,» norāda «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.
 
«Šodien elektroniskie rīki komercsektorā, valsts pārvaldē un pašvaldībās iedzīvotājiem un uzņēmējiem piedāvā plašas iespējas - ierasto klātienes vizīti aizstāt ar elektronisku saziņu. Tādējādi gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem paveras iespēja ietaupīt laiku, transporta vai pasta izdevumus savā ikdienā. Taču ne visi cilvēki šīs iespējas izmanto, un kā liecina mūsu pieredze, galvenā barjera ir nevis tehnoloģiju pieejamība, bet gan informācija par iespējām, ko tehnoloģijas sniedz. Tādēļ mēs augstu novērtējam «Lattelecom» iniciatīvu iedzīvotāju e-prasmju pilnveidošanā un ceram, ka «Lattelecom» neapstāsies pie sasniegtā un turpinās iedzīvotāju izglītošanu, lai arī turpmāk palīdzētu iedzīvotājiem izmantot visu to potenciālu, ko piedāvā tehnoloģijas, tādējādi ceļot gan savu personisko, gan visas valsts konkurētspēju», skaidro Reģionālās un pašvaldību lietu ministrijas, Elektroniskās pārvaldes departamenta direktors Uģis Bisenieks.
 
«Lattelecom» sociālo projektu «Pieslēdzies, Latvija!» plāno turpināt arī nākamgad, taču projekta starplaikā ikvienam ir iespēja pašam apgūt pirmās iemaņas ar datoru, izmantojot virtuālo bezmaksas datorskolu.

««Mācies pats!» ir ērti izmantojams rīks ikvienam cilvēkam, kurš vēlas iemācīties lietot datoru, e-pastu un meklēt informāciju internetā. Apmācības noslēdzot, nokārtojot testu, katrs pats var pārliecināties par savu datora prasmju līmeni,» norādīja Bite.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu