«Instrumenti» atklāj sava koncerta pirmo iesildītāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Līdz šim grandiozākajā «Instrumenti» koncertā 17. decembrī paredzēti divi īpaši viesi, no kuriem pirmo grupa izziņo jau šodien - tā ir šī brīža aktuālākā igauņu dziedātāja, par igauņu CocoRosie dēvētā IIRIS.

Savu pirmo dziesmu Īrisa sarakstījusi 15 gadu vecumā, un jau kopš agras bērnības apveltīta ar ļoti savdabīgu balsi un muzikalitāti. Ambiciozā un talantīgā dziedātāja, kuras daiļrade salīdzīnāta arī ar Bjorku un Džoannu Ņūsamu (Joanna Newsome) šobrīd uzsākusi darbu pie sava debijas albuma, kura pilotsingls «Astronaut» guvis satriecošus panākumus gan dzimtajā Igaunijā, gan visā Skandināvijā. Ar gaidāmo priekšnesumu Rīgā Īrisa gatava iekarot arī Latvijas klausītāju sirdis. 

Šīs nedēļas sākumā «Instrumenti» piedalījās «Ziedot.lv» labdarības kioska svinīgajā atklāšanā. Grupas mūziķi Ziedot.lv kioskā nodevuši «Instrumenti» krekliņus, nozīmītes un mūzikas diskus, kā arī ielūgumus uz decembra koncertu, ko kā īpašo sveicienu un pateicību no grupas saņems lielākie labdari. Visi «Ziedot.lv» kioska ienākumi tiks novirzīti labdarībai.

Līdz «Instrumenti» koncertam Sapņu Fabrikā atlicis nedaudz vairāk kā mēnesis, taču līdz tam grupa būs vairākkārt dzirdama arī ārpus šīs valsts robežām - festivālos Krievijā, Francijā un Beļģijā, taču jau šīs nedēļas beigās «Instrumenti» dosies uz Igauniju, lai ar koncertu Tallinas vecpilsētā atklātu filmu festivālu «Sleepwalkers», savukārt, nākamās nedēļas beigās «Instrumenti» jau atkārtoti priecēs Francijas publiku, piedaloties mākslas un mūzikas festivālā «Les Boreales». Stāsta Shipsi: «Uzstāties «Les Boreales» - tas ir īpašs pagodinājums. Par piedalīšanos tajā jūtos divkārtpriecīgs tādēļ, ka turp dosies arī Jaunais Rīgas teātris  ar Alvja Hermaņa izrādi «Klusuma skaņas».»

Latvijas publikai «Instrumenti» gatavo vēl kādu īpašu pārsteigumu, par kuru pavēstīs jau tuvākajā nākotnē. Tāpat drīz sekos arī informācija par otro mākslinieku, kurš kā īpašais viesis uzstāsies pirms «Instrumenti» lielkoncerta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu