Bērnu ārsts pārliecināts, ka meitenītes izvarošanā vainotais tika pakārts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Bērnu slimnīcas reanimācijas ārsts Pēteris Kļava ļoti stingri iestājas par to, ka Latvijā par īpaši smagiem noziegumiem būtu jāpiemēro nāvessods. Viņš asi vēršas pret starptautisko prasību ievērošanu, norādot, ka šādos jautājumos valstij pašai jāpieņem lēmumi.

«Uzskatu, ka par īpaši smagiem noziegumiem būtu piespriežams nāvessods. Jā, es zinu, ka Latvija ir uzņēmusies starptautiskas saistības, kas nepieļauj šāda soda pielietošanu. Mēs daudz ko esam uzņēmušies, arī likvidēt cukura fabrikas. Starptautiskās institūcijas piesmej Latviju visādos veidos, bet mēs to pieņemam kā pašsaprotamu. Iestājoties pret nāvessodu, mūsu amatpersonas un cilvēktiesību aizstāvji vienkārši liekuļo un muld,» izdevumam «Patiesā dzīves» sacījis ārsts.

Kļava norāda, ka par bērnu izvarošanu soda mēri ir neadekvāti. «Daudzi ir par mūža ieslodzījumu kā augstāko soda mēru. Bet ko tas nozīmē? Mēs pedofilus uzturēsim un barosim, bet viņi rakstīs Eiropas Cilvēktiesību tiesai, ka viņu kamerās ir prusaki,» sacījis Kļava.

Ārsts pauž cerību, ka pēc šokējošā gadījuma, kad tika izvarota divgadīgā meitenīte, Latvijā tiks mainīta likumdošana.

«Starp citu, esmu pārliecināts, ka vainīgais nevis pakārās kamerā, kā par to ziņoja prese, bet gan tika pakārts,» - tā Kļava.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu