Masaļskis: biju mazliet pārsteigts par Lūsiņa sniegumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas «Dinamo» šosezon ir labāka un spēcīgāka komanda nekā pagājušajā gadā, uzskata KHL kluba Hantimansijskas «Jugra» latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis.

«Cīnījās divas līdzvērtīgas komandas un rezultāts pilnībā atbilst spēlei. Pagarinājumā veiksme šoreiz bija «Dinamo» sabiedrotā, taču tāds ir hokejs - vienam jāuzvar, otram jāzaudē,» par aizvadīto maču izteicās Masaļskis. «Kaut bija maz gūto vārtu, domāju, ka mačs bija ļoti interesants.»

Masaļskis «Jugra» komandas vārtus pamatlaikā un pagarinājumā sargāja arī iepriekšējā mačā pret Minskas «Dinamo», taču pirms pēcspēles metienu sērijas viņa vietu ieņēma Mihails Birjukovs. «Tā notiek jau ilgāku laiku, laikam Birjukovs ir vairāk specializējies uz pēcspēles metieniem.»

Runājot par savām izredzēm kļūt par «Jugra» pirmo vārtsargu, Masaļskis atzina, ka šis jautājums jāadresē trenerim. «Tagad jau ir normāli, bet pirms tam bija iestājusies neliela bedre un man bija arī trauma. Birjukovs ļoti labi spēlēja tajā laikā, kad man bija savainojums, taču tagad izskatās, ka treneris man atkal uzticas, ko pierāda pēdējās divas spēles.»

Masaļskis atzina, ka trauma atstāja zināmu iespaidu un šobrīd viņš vēl nav savā labākajā formā.

Latvijas izlases vārtsargs izteicās, ka aktīvi seko Rīgas «Dinamo» spēlēm. Masaļskis uzskata, ka šosezon komanda ir labāka nekā pērn. «Jā, tagad komandā ir daudz savainoto spēlētāju, taču domāju, ka «Dinamo» vajadzētu ieņemt augstāku vietu kopvērtējuma tabulā. «Dinamo» ir lielāka perspektīva, un man šķiet, ka viņi neizmanto visus savus plusus.»

Masaļskim līgums ar «Jugra» komandu ir līdz šīs sezonas beigām, tāpēc viņš neizslēdza iespēju par atgriešanos Rīgā. «Laiks rādīs un tagad vēl neko nevar zināt. Pienācīgi jānospēlē šī sezona līdz beigām, un tad arī varēs domāt par nākotni.»

Tāpat Masaļskis veltīja uzslavas Rīgas «Dinamo» vārtsargam Edgaram Lūsiņam, kurš svētdienas mačā atvairīja 25 no 26 metieniem. «Viņš nospēlēja ļoti labi, un es biju mazliet pārsteigts, ka viņš visu spēli rādīja pārliecinošu sniegumu. Varbūt ne viss izdevās, kā plānots, un dažās epizodēs paveicās, taču veiksme nāk tur, kur tā pelnīta.»

Sarunas noslēgumā Masaļskis pateicās Rīgas «Dinamo» līdzjutējiem par silto uzņemšanu. «Liels paldies skatītājiem par to, ka mīļi mani uzņēma un neviens neizsvilpa. Tam nav nozīmes, vai es spēlēju Rīgas «Dinamo» vai «Jugra» formā, jo emocijas bija tādas pašas. Patiesi.»

Masaļskis šosezon laukumā devies 13 savas komandas spēlēs, vidēji mačā ielaižot 3,36 ripas, kas, salīdzinot ar pagājušo gadu, kad Masaļskis spēlēja Rīgas «Dinamo» rindās, ir daudz sliktāks rādītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu