Latvija šogad varētu aizņemties 700 miljonus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/«Apollo»

Šis ir pēdējais gads, kurā Latvija var saņemt aizņēmumu no starptautiskajiem aizdevējiem, un patlaban tiek plānots, ka aizņemties varētu vēl 700 miljonus eiro (490 miljoni latu), liecina Finanšu ministrijas (FM) informācija.

Kā aģentūrai LETA skaidroja ministrijā, Latvijai ir ar partneriem saskaņots aizņemšanās grafiks, kas arī šogad paredz aizņēmumus no institucionālajiem partneriem, bet par katru konkrēto aizņēmuma daļu tiek nolemts pēc pārskata misijas, skaidroja ministrijā.

Patlaban plānots, ka Latvija no Eiropas Komisijas šogad varētu aizņemties 200 miljonus eiro (140 miljonus latu), bet no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) - 500 miljonus eiro (350 miljonus latu).

Līdz šim Latvija jau aizņēmusies 3,6 miljardus eiro (2,52 miljardus latu). Savukārt kā rezervē saglabāta iespēja aizņemties vēl 2,2 miljardus eiro (1,54 miljardus latu) no Ziemeļvalstīm, kā arī Čehijas un Polijas.

Jau ziņots, ka par finanšu atbalsta sniegšanu Latvijai 7,5 miljardu eiro (5,25 miljardi latu) apmērā 2008.gada decembra beigās vienojās Eiropas Komisija, SVF, Pasaules Banka, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) un vairākas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis.

Finansējums starptautiskā aizņēmuma programmas ietvaros Latvijai bija pieejams pa daļām līdz 2011.gada beigām, lai stabilizētu Latvijas finanšu sistēmu, pārstrukturizētu Latvijas tautsaimniecību, paaugstinot valsts konkurētspēju, kā arī mazinātu ekonomikas attīstību bremzējošo risku iedarbību, tādējādi radot stabilu pamatu ilgtspējīgai ekonomikas izaugsmei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu