Mūzikas izdevēju «Platforma Rekords» pasludina par maksātnespējīgu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Eelke de Blouw, CC licence

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa par maksātnespējīgu atzinusi mūzikas ierakstu izdevēju SIA «Platforma Rekords», liecina maksātnespēju reģistrā veiktais ieraksts.

Kreditori prasījumus var iesniegt maksātnespējas administratorei Svetlanai Titovai līdz 3.februārim.

«Platforma Rekords» valdes loceklis Rimants Liepiņš aģentūrai LETA uzņēmuma pieteikto maksātnespēju skaidroja ar finansiālām problēmām, ko izraisījusi būtiska mūzikas lietotāju paradumu maiņa.

«Patlaban mūzikas ieraksti kompaktdisku formātā vairs tikpat kā nav nepieciešami, jo cilvēki dod priekšroku «mp3» formāta mūzikai,» aģentūrai LETA sacīja Liepiņš. Viņš piebilda, ka šī paraduma izraisītā krīze mūzikas ierakstu industrijā ir vērojama visā pasaulē.

«Platforma Rekords» turpinās strādāt ar digitālajiem mūzikas ierakstiem, kā arī meklēs citus biznesa modeļus. Tā kā vairums patērētāju nevēlas maksāt par «mp3» formāta mūziku, jo to ir iespējams nelegāli lejupielādēt bez maksas, grūti prognozēt, cik veiksmīga būs šī iecere, sacīja Liepiņš.

Kā liecina «firmas.lv» dati, 50% uzņēmuma pieder Rimantam Liepiņam, kurš ir arī «Platforma Rekords» vienīgais valdes loceklis, 39% - SIA «Platforma filma», bet 10% - Danam Bērtulim. No SIA «Platforma filma» 74,05% pieder Normundam Kalniņam, bet atlikusī daļa - Aigaram Graubam.

Uzņēmuma apgrozījums pēdējos gados ir mazinājies: 2007.gadā tas bija 0,95 miljoni latu, 2008.gadā - 0,56 miljoni latu, bet pērn - 0,36 miljoni latu. Šajos gados uzņēmums strādājis ar attiecīgi 4850, 13 000 un 35 900 latu zaudējumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu