Medvedevs: teroristi nav panākuši savu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs paudis viedokli, ka pirmdien Maskavas Domodedovas lidostā notikušais terora akts sarīkots, lai atturētu viņu doties uz Pasaules Ekonomikas forumu Davosā.

Runādams pasaules biznesa un politiskās elites foruma atklāšanā, Medvedevs trešdien uzsvēris, ka «teroristi nav panākuši savu» un viņš nolēmis neatteikties no šā brauciena.

«Tie, kuri pastrādājuši šo ļaundarību, vēršot savu uzbrukumu pret dažādu valstu pilsoņiem, cerēja, ka šis terora akts nospiedīs Krieviju uz ceļiem, iedzīs mūs aizsardzības pozīcijās, ka prezidents nebrauks uz forumu. Tieši ar šādu apsvērumu izraudzīta nozieguma vieta un laiks. Bet viņi ir pārrēķinājušies,» viņš paziņojis. «Krievija apzinās savu vietu pasaulē, pienākumus pret saviem pilsoņiem un pasaules sabiedrību, tāpēc šodien es runāju no šīs tribīnes.»

Pēc Medvedeva teiktā, notikušais vienīgi stiprinājis Krievijas apņēmību «atrast efektīvu aizsardzību pret starptautisko terorismu».

«Diemžēl pret terorismu nav imūna neviena valsts. Neviens nav imūns. Universālu recepšu cīņā pret šo ļaunumu nav, bet vienu lietu var apgalvot noteikti - mūsu spēja turēties pretī šiem draudiem lielā mērā ir atkarīga no solidaritātes un saskaņotas rīcības,» paziņojis Krievijas prezidents.

Tomēr sprādziena dēļ Medvedevam nācies atlikt izlidošanu uz Davosu no 25. uz 26.janvāri un saīsināt savu uzturēšanās laiku šajā Šveices kūrortpilsētā.

Pirmdien terorista pašnāvnieka sarīkotā bumbas sprādzienā Maskavas Domodedovas lidostā dzīvību zaudēja 35 cilvēki. Patlaban slimnīcās atrodas aptuveni 120 teroraktā ievainoto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu