Budžeta konsolidācijai iesaka celt akcīzes nodokli alkoholam un cigaretēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Koalīciju veidojošās partijas «Vienotība» priekšlikumi nepieciešamo atlikušo 11 miljonu latu konsolidācijai, kas šodien tiek prezentēti koalīcijas padomes sēdē, paredz akcīzes nodokļa palielināšanu stiprajam alkoholam un cigaretēm, biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

«Esam plānojuši atsevišķu nodokļu un nodevu izmaiņas. Atteicāmies no domas par akcīzes nodokļa celšanu dīzeļdegvielai,» skaidroja Vilks.

Viņš norādīja, ka akcīzes nodokli stiprajam alkoholam plānots palielināt no 890 līdz 940 latiem par 1000 litriem. Pēc «Vienotības» plāniem, tas ienestu papildus 4,5 miljonus latu.

Tāpat priekšlikums paredz cigarešu nodevas palielināšanu no 48 latiem līdz 52 latiem par 1000 cigaretēm, kā arī kāpināt akcīzi smēķējamai tabakai no 29 latiem līdz 34 latiem par kilogramu. Tabakas un cigarešu nodevu paaugstināšana budžetam pēc «Vienotības» aplēsēm sniegtu papildus deviņu miljonu latu ienākumus.

Vienlaikus plānots palielināt azartspēļu nodevas, kā arī atteikties no atvieglojumiem dabasgāzes maksājumiem, taču saglabājot nemainīgu vai pat samazinot 15,6% akcīzi dabasgāzei.

«Cerams, ka koalīcijas partneri piekritīs priekšlikumiem un varēsim strādāt tālāk,» sacīja Vilks.

Jau ziņots, ka, pēc starptautisko aizdevēju prasībām, 2011.gada budžeta konsolidācija bija jāveic 50 miljonu latu apmērā. Līdz šim koalīcijas partneri - Zaļo un zemnieku savienība un «Vienotība» - ir vienojušies par konsolidāciju 39 miljonu latu apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu