Ķirsonu atzīst par maksātnespējīgu un sāk viņa bankrotu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Aizkraukles rajona tiesa ceturtdien pasludināja pazīstamā uzņēmēja un sabiedriskās ēdināšanas tīkla «Lido» īpašnieka Gunāra Ķirsona maksātnespēju un sāka viņa bankrota procedūru.

Šodien tiesa pasludināja sprieduma rezolutīvo daļu, bet ar tā motīviem lietas dalībniekiem būs iespējams iepazīties no 7.marta, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Par Ķirsona administratoru apstiprināts Normunds Uļjanskis, kurš aģentūrai LETA sacīja, ka pats gan uz sprieduma pasludināšanu šodien neesot bijis, bet tagad, atbilstoši procesam, saskaņā ar maksātnespējas lietā apstiprināto mantas pārdošanas plānu tiks atsavināti Ķirsona īpašumi.

Uļjanskis atzīmēja, ka piecu dienu laikā minētais plāns tiks iesniegts Uzņēmumu reģistrā un tur tas būs publiski pieejams. Administrators neatminējās, kas precīzi plānā paredzēts.

Pēc administratora teiktā, pēc maksātnespējas pasludināšanas Ķirsona kreditoriem tiks nosūtīts lūgums precizēt savus prasījumus. Kā lielāko iespējamā prasījuma summu Uļjanskis minēja Ķirsona izsniegto 20 miljonu latu galvojumu rūpnīcas būvniecībai.

Tāpat sniegti galvojumi vairākām fiziskām un juridiskām personām, kā arī no tām ņemti aizņēmumi, taču precīzu kreditoru prasījumu summu pret Ķirsonu administrators atturējās atklāt.


LETA jau ziņoja, ka pērn septembra beigās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa Ķirsona ēdināšanas firmai «Lido» noteica ārpustiesas tiesisko aizsardzību.

No Ķirsona maksātnespējas lietas izskatīšanas iepriekš atteicās visi Ogres rajona tiesas tiesneši, jo viņu kolēģes tiesneses Irēnas Cupikas dēls parakstījis bankas paskaidrojumus šajā lietā, līdz ar to varot rasties šaubas par Ogres tiesnešu objektivitāti šajā procesā. Tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Mārīte Vesele to nolēma nodot izskatīšanai Aizkraukles rajona tiesai.

Kopumā Ogres rajona tiesā ir seši tiesneši, no kuriem divi jautājuma izskatīšanas laikā bija atvaļinājumā.

Vesele iepriekš sacīja, ka likumā nav norādīts, kurai tiesai pēc piekritības nododama lieta, ja visi tiesas tiesneši no tās izskatīšanas atsakās, taču, ņemot vērā visu galvaspilsētas un Rīgas rajona tiesu lielo noslogotību un to, ka šo maksātnespējas lietu nepieciešams izskatīt pēc iespējas ātrāk, kā arī Ķirsona deklarētās dzīvesvietas adresi, kas ir Ķeguma novadā, izlemts lietu nodot Aizkraukles rajona tiesai.

Pēc interneta resursos pieejamās informācijas, tiesneses Cupikas dēls Rolands Cupiks strādā AS «DnB Nord banka». Tieši šī kredītiestāde ir Ķirsona uzņēmuma «Lido» lielākais kreditors.

Uzņēmums pērn strādāja ar 18,2 miljonu latu apgrozījumu un 603 342 latu zaudējumiem. Gadu iepriekš «Lido» apgrozīja 25,4 miljonus latu, bet zaudējumi sasniedza 1,73 miljonus latu. 2007.gadā tā apgrozījums bijis 24,2 miljoni latu, bet zaudējumi - 0,9 miljoni latu.

«Lido» lielākais kreditors ir «DnB Nord banka», liecina «Lido» 2009.gada pārskats.

«Lido» turpina strādāt, un minētais pieteikums nemainot uzņēmuma ikdienas darba ritmu, iepriekš uzsvēra Ķirsons, kurš cer piecu gadu laikā nokārtot saistības un pēc tam vairāk pievērsties vaļaspriekiem.

 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu