Tautas skaitīšanā anketas aizpildītas jau par 96 724 personām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz šodienas plkst.10 internetā bija aizpildītas 39 711 tautas skaitīšanas anketas par 96 724 personām, biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) pārstāvis Aldis Brokāns.

Cilvēku aktivitāte un ieinteresētība esot ļoti liela, tāpēc sistēmas darbība reizēm varot būt palēnināta, taču CSP tehniskais dienests darot visu iespējamo, lai nodrošinātu sistēmas nepārtrauktu un ātru darbību.

Pēc Brokāna sacītā, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80000777, cilvēki lielākoties interesējas par praktiskas dabas jautājumiem - kā atvērt anketu, kā to aizpildīt, kā nokļūt nākamajā jautājumā un kā anketu saglabāt.

Jau vēstīts, ka pirmajā tautas skaitīšanas dienā līdz plkst.17 internetā bija aizpildītas anketas jau par vairāk nekā 45 000 valsts iedzīvotāju.

Kopumā pirmajā tautas skaitīšanas diennaktī veiktas 77 570 sekmīgas autorizācijas tautas skaitīšanas sistēmā. Pirmajā stundā autorizējušies bija 500 iedzīvotāji, bet vislielākā aktivitāte bija laika posmā no plkst.9 līdz plkst.21 vakarā, kad ik stundu vidēji veiktas 5000 autorizācijas sistēmā, liecina informācija Centrālās statistikas pārvaldes mājaslapā.

Lai autorizētos tautas skaitīšanas sistēmā, gandrīz 60 000 respondentu bija izmantojuši pases datus, vairāk nekā 18 000 iedzīvotāju izmantoja komercbanku identifikatorus, bet ar e-parakstu bija autorizējušies vien 76 respondenti.

Autorizācija sistēmā iespējama vairākkārt, un autorizējoties cilvēkam nav uzreiz anketa jāaizpilda. Ja ir nepieciešams pārtraukt aizpildīšanu vai sistēmas pārslodzes dēļ anketu nav iespējams aizpildīt, to var saglabāt un aizpildīt vēlāk, turklāt anketā tiks atvērts pēdējais atbildētais jautājums.

Elektroniskā tautas skaitīšanas sistēma ir izstrādā tā, lai diennaktī anketas varētu aizpildīt vismaz 50 000 respondentu, bet vienlaicīgi tiešsaistē bez apgrūtinājumiem - apmēram 3000 iedzīvotāju.

Plānots, ka anketas elektroniski aizpildīs vismaz 10%-15% valsts iedzīvotāju, bet tos, kuri nebūs aizpildījuši tautas skaitīšanas anketu internetā, laikā no 17.marta līdz 31.maijam tautas skaitītāji apciemos dzīvesvietā.

2011.gada tautas skaitīšanā iedzīvotājiem uzdod jautājumus par ģimenes stāvokli, ekonomisko aktivitāti, izglītību, tautību, valodu, kuru pārsvarā lieto mājās. Uzdos jautājumus arī par mājokli un emigrējušām personām. Kopumā anketā ir vismaz 25 jautājumi, bet tās aizpildīšanai nepieciešamais laiks esot individuāls.

Piekļūt tautas skaitīšanas anketai internetā var, ievadot personas kodu un pases numuru, internetbankas identifikatoru vai e-parakstu.

Piedalīties tautas skaitīšanā ar internetbankas identifikatoriem varēs «Citadeles bankas», «DnB Nord bankas», «Latvijas Krājbankas», «SEB bankas» un arī «Swedbank» klienti.

Tautas skaitīšanas anketas elektroniski aizpildīt var arī kopumā 874 Latvijas publiskajās bibliotēkās, kurās internets iedzīvotājiem ir pieejams bez maksas. Turklāt bibliotekāri būs nodrošināti ar īpašu apmācību materiālu par to, kā ir jāaizpilda elektroniskā tautas skaitīšanas anketa, līdz ar to varēs konsultēt tos iedzīvotājus, kuriem būs radušās kādas neskaidrības saistībā ar anketas aizpildīšanu.

Iedzīvotāji tiek aicināti internetā aizpildīt anketas par visiem ģimenes locekļiem, un, lai to izdarītu, ir tikai jāzina pārējo ģimenes locekļu personas kodi.

Plānots, ka tautas skaitīšanas rezultātu apkopošana un publicēšana notiks 2012.gadā un 2013.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu