Klāt pirmizrāde Krieva filmai ar Freimaņa piedalīšanos - «Dancis pa trim»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

4. marta vakarā Kinoteātrī «Rīga» pirmizrādi piedzīvo režisora Arvīda Krieva jaunā filma «Dancis pa trim». Kinoteātru repertuāros visā Latvijā filma nonāks rīt – 4. martā. Kino «Rīga» biļešu kasē biļetes ir pieejamas arī uz šodienas pirmizrādes seansu plkst. 19.00.

«Dancis pa trim» ir filma par jaunu cilvēku mīlestību, mīlas trīsstūri, kurā attiecības samezglojas uz karadarbības fona 1944./45.gadā Kurzemē. Darbība norisinās gan mūsdienās, gan Otrā pasaules kara laikā. Filmas centrā - latviešu ģenerāļa Kureļa kareivju traģēdija.
 
Filmas ir arī veltījums tās dalībniekiem, kas nesagaidīja pirmizrādi: operatoram Dāvim Sīmanim, aktieriem Leonīdam Loceniekam, Kristīnei Bēdelei un Mārtiņam Freimanim. Galvenajās lomās – Kristīne Nevarauska, Mārtiņš Freimanis, Jānis Vingris.

Filmas režisors Arvīds Krievs ceļu uz režisora godpilno nosaukumu sāka iepazīstot Rīgas Kinostudijas apgaismotāja, operatora asistenta, hronikas administratora un režisora asistenta amatus. Absolvējot Gļeba Panfilova meistardarbnīcu Augstākajos scenāristu un režisoru kursos Maskavā, Arvīds pievērsa sev pastiprinātu uzmanību ar kursadarbiem «Ilūzijas» un «Pasarkans vakariņš». A.Krievs ir vairāku labi zināmu filmu režisors – «Aveņu vīns», «Spēle», «Ievas paradīzes dārzs», «Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili», kā arī virkni dokumentāro filmu.

Filmā «Dancis pa trim» savu pēdējo kinolomu nospēlēja pāragri aizsaulē aizgājušais mūziķis Mārtiņš Freimanis, kurš galvenajā lomā filmējās arī iepriekšējā A.Krieva filmā «Man patīk ka meitene skumst».

  • Rīgā «Dancis pa trim» tiks demonstrēts kinoteātros «Rīga» un «Cinamon»,
  • Ventspilī – «Kino Rio»,
  • Liepājā - «Kino Balle»,
  • Siguldā – «Kino Lora»,
  • Valmierā «Kino Gaisma»,
  • Smiltenē – «Kino 80»,
  • kā arī kultūras namos visā Latvijā.

Filmas mājaslapa – «dancispatrim.lv».

Filmas treileris:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu