CSP sagaida, ka piektdien «saskaitīsies» 200 000. iedzīvotājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko/LETA

Jaunākā informācija liecina, ka šobrīd pilnīgi aizpildītas tautas skaitīšanas anketas par 193 974 iedzīvotājiem, portālu «Apollo» informēja Centrālās statistikas pārvaldē (CSP), norādot, ka, visticamāk, piektdien «saskaitīsies» arī 200 000. iedzīvotājs.

CSP prognozē, ka 200 000. anketa varētu būt aizpildīta laika posmā starp plkst.14 un 15.

Pildot tautas skaitīšanas anketas internetā, populārākais autorizācijas līdzeklis bija pases dati, kas izmantots 53,4% gadījumu, komercbanku identifikatori - 46,4% gadījumu un e-paraksts 0,2%. Tomēr atbilstoši Valsts datu inspekcijas norādījumam tika slēgta iespēja autorizēties, izmantojot pases datus, tā rezultātā ir dubultojies autorizāciju skaits ar komercbankas identifikatoriem.

CSP uzsver, ka vairāk nekā 150 000 iedzīvotāju personīgie dati, kas iegūti tautas skaitīšanas pirmajā dienā, ir drošībā, jo pilnīgi aizpildītās anketas ir izņemtas no tautas skaitīšanas datubāzes.

CSP aicina iedzīvotājus piedalīties tautas skaitīšanā, internetā autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem vai e-parakstu. Autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem, identifikācijas process notiek attiecīgās bankas sistēmās, un tautas skaitīšanas sistēma nesaņem nekādus bankas sistēmas identifikācijas datus. Vienīgā informācija, kas tiek nodota no bankas sistēmas tautas skaitīšanas sistēmai, ir vārds, uzvārds un personas kods, ko apliecinās arī bankas sistēmas paziņojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu