Ķirsons savus parādus varētu atmaksāt 91 gada laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pretēji iepriekšējiem publiskajiem izteikumiem uzņēmuma «Lido» makstnespējīgais saimnieks Gunārs Ķirsons iespaidīgas summas aizņēmies ne tikai biznesa, bet arī personiskām vajadzībām, raksta «pietiek.com».

Ķirsona mantas pārdošanas un kreditoru prasījumu apmierināšanas plāns rāda, ka ar pašreizējo ienākumu līmeni uzņēmējs tikai savus personiskām vajadzībām ņemtos kredītus spētu nokārtot 91 gada laikā, raksta portāls.

Tiesas apstiprinātais plāns liecina, ka Ķirsons personiski aizņēmies iespaidīgas summas vairākās bankās. Kredīti ņemti mājokļa iegādei, būvniecībai, rekonstrukcijai, remontam.

«Nordea bankā» Ķirsons aizņēmies nepilnus 388 tūkstošus latu kā hipotekāro kredītu un vēl gandrīz 155 tūkstošus latu kā nehipotekāro kredītu, savukārt Krājbankā – 620 tūkstošus latu kā hipotekāro kredītu.

Kopumā Ķirsona personiski ņemto kredītu summa šajās divās bankās vien ir vairāk nekā 1,15 miljoni latu, savukārt visi viņa tiesai uzrādītie ikmēneša ienākumi ir 1118 latu pensija, 446 latu alga SIA «Lido» pēc nodokļu nomaksas, kā arī 100 latu gadā no īpašuma iznomāšanas.

Tiesa, no šiem ienākumiem, kas mēnesī kopā ir 1573 lati, vēl jāatskaita nauda, kas Ķirsonam ik mēnesi esot nepieciešama personiskām vajadzībām: tiesu viņš pārliecinājis, ka savu dzīvesvietu spēs uzturēt par 250 latiem, savukārt paša «ēdināšanas izdevumi, transports, telefons, higiēnas un pirmās nepieciešamības preces, kā arī uzturs ārpus dzīves vietas» mēnesī prasīšot 270 latus.

Tādejādi mēnesī personisko parādu nomaksāšanai Ķirsonam paliks aptuveni 1053 lati.

Ņemot vērā uzņēmēja personisko parādu summu, vienkārši aprēķini rāda, ka viņš tikai savus parādus šīm abām bankām no oficiālajiem ienākumiem pilnībā spētu nomaksāt nedaudz vairāk kā 91 gada laikā.

Turklāt šie ir tikai Ķirsona personiski un paša vajadzībām ņemtie kredīti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu