Saskaitījušies jau vairāk nekā 400 000. Vispasīvākie – latgalieši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tautas skaitīšanā internetā pilnībā aizpildītas anketas par 419 170 iedzīvotājiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) līdz plkst.8.30 apkopotie dati.

CSP informē, ka 400 000. iedzīvotājs no Rīgas tautas skaitīšanas anketas plkst.19:33:33 aizpildīja par sevi un savu astoņu cilvēku mājsaimniecību.

Visaktīvāk elektroniskajā tautas skaitīšanā ir iesaistījušies Mārupes iedzīvotāji, kur saskaitījušies jau 32,2% iedzīvotāju, Ikšķiles novadā – 32,0%, savukārt Ādažu novadā – 29,0%.

No republikas pilsētām vislielākais saskaitījušos īpatsvars ir Valmierā, kur saskaitījušies ir 26 procenti iedzīvotāju, otra aktīvākā ir Rīga – 21,5% un Jelgava – 21,5%. Savukārt Daugavpilī ir saskaitījušies tikai 9,9% iedzīvotāju.

Saraksta lejasgalā atrodas Rēzeknes novads ar 8,7%, Ciblas novads 8,4%), Aglonas novads (7,5%), Daugavpils novads (5,9%) un Zilupes novads (5,0%).

CSP aicina iedzīvotājus piedalīties tautas skaitīšanā, internetā autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem vai e-parakstu. Autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem, identifikācijas process notiek attiecīgās bankas sistēmās, un tautas skaitīšanas sistēma nesaņem nekādus bankas sistēmas identifikācijas datus. Vienīgā informācija, kas tiek nodota no bankas sistēmas tautas skaitīšanas sistēmai, ir vārds, uzvārds un personas kods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu