Freimaņa piemiņas koncertu varēs vērot tiešraidē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau šo piektdien, 11.martā notiks Mārtiņa Freimaņa piemiņai veltītais koncerts «Dzīve kā košums». Koncerta tiešraide būs pieejama arī internetā – Mārtiņa Freimaņa fonda mājas lapā «mff.lv», kā arī «Radio SWH» - tiešajā translācijā gan radioviļņos, gan «radioswh.lv».  

No plkst. 19.00, skatītāju zālē  tiks demonstrētas divas dokumentālās filmas. Viena no tām – 2006.gadā Arvīda Krieva uzņemtā filma par grupu «Tumsa» ar nosaukumu «Dzīve kā košums». Otra – jau pēc mākslinieka nāves Liepājas televīzijas TV «Dzintare» veidotais raidījums no arhīvu materiāliem, kas sola daudz aizraujošu kadru no Mārtiņa karjeras pirmssākumiem.

Koncerts sāksies plkst. 20.00, kad ar skaistākajām grupas «Tumsa» un Mārtiņa Freimaņa dziesmām viņa talanta pielūdzējus priecēs Lauris Reiniks, «Putnu balle», Olga Rajecka, Aija Andrejeva, «Labvēlīgais tips», Čilli, grupas «PER» un «Blitze», Yana Kay, koris «Mūza», «Astro’n’out», Valters un Kaža, Ance Krauze, Marija Bērziņa ,Nikolajs Puzikovs u.c.  Mārtiņa dzeju lasīs Arturs Skrastiņš un Zane Daudziņa.

Īpašs priekšnesums tiek gatavots līdz šim nedzirdētam Mārtiņa producētam skaņdarbam «Lacrimosa - Pie Dieviņa», kurā Mocarta mūzika satiekas ar latviešu tautas dziesmu;  ideju īpašā Agra Daņiļēviča horeogrāfijā realizēs deju grupa «Dzirnas», tautas deju ansambļi «Rotaļa», «Katvari» un «Lielupe». Kostīmus priekšnesumam gatavo tērpu māksliniece Evija Dāboliņa, savukārt, Elita Patmalniece rūpēsies par aktieru un fona dziedātāju vizuālo tēlu.

Koncerta laikā «Arēnā Rīga» būs iespējams iegādāties arī dažādas piemiņas lietas – kreklus, nozīmītes un sveces ar koncerta simboliku, kokvilnas maisiņus ar izšūtu Mārtiņa parakstu , pirmo viņa izdoto dzejoļu grāmatu «Zālīte truša dvēselei»,  kas uz koncertu piedzīvojusi atkārtotu izdevumu. Tieši Arēnā pirmo reizi būs pieejams jaunākais CD -  pēdējā Mārtiņa paša sastādītā viņa labāko dziesmu izlase «Dzīve kā košums». Arēnas durvis piektdien tiks vērtas plkst. 18.00

  • Lielā pieprasījuma dēļ  šobrīd pārdošanā pieejamas  arī papildus sēdvietas ar ierobežotu redzamību sānu sektoros pie skatuves. Biļešu cenas – 5 un 10 Ls. Papildvietu skaits ir ierobežots.

No 8.marta darbojas arī ziedojumu tālrunis 90006380, uz kuru zvanot, jebkuram ir iespēja ziedot 1 Ls Mārtiņa Freimaņa fondam, viņa piemiņas vietas izveidei. Tālrunis darbosies visu koncerta laiku, kā arī mēnesi pēc pasākuma. Atvērts arī ziedojumu konts LV57HABA0551030362513.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu