Tautas skaitīšanā daudzi uzdodas par deputātiem un Valsts prezidentu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko/LETA

Starp vairāk nekā 650 000 cilvēku, kuri snieguši datus par sevi tautas skaitīšanas pirmajā posmā, kas no 1.marta līdz 12.martam norisinājās internetā, vairāki uzdevušies par Valsts prezidentu, bet piereģistrēto deputātu skaits ievērojami pārsniedz deputātu kopējo skaitu valstī.

Par to trešdien Saeimas Pieprasījumu komisijas deputātus informēja Centrālās statistikas pārvaldes vadītāja Aija Žīgure.

Statistikas pārvaldes vadītāja arī norādīja, ka uzticību neraisa arī vairākas norādītās adreses, jo iedzīvotāji esot deklarējušies arī klubos, ēdnīcās, birojos, pat transformatoru būdiņās.

Žīgure norādīja, ka gadījumos, kad internetā sniegtās ziņas rada šaubas par to patiesumu, tautas skaitītāji ieradīsies pie šiem cilvēkiem, lai precizētu aizpildītās anketas. «Nevar taču matemātiski summēt vienalga ko,» sacīja CSP vadītāja.

Žīgure atzina, ka nesaprotamu iemeslu dēļ daļa iedzīvotāju jūtas iebiedēta un nevēlas, lai viņu mājokļus apmeklē skaitītāji. Daudzi esot zvanījuši uz Statistikas pārvaldi un pauduši vēlmi paši atnākt un sniegt ziņas par sevi un savu mājokli. Statistikas pārvalde centīšoties nepieļaut, lai pie tās filiālēm veidotos kilometrus garas rindas.

Žīgure pieļāva, ka tautas skaitītājam uz katru adresi nāksies iet vairākas reizes un atstāt zīmīti ar lūgumu telefoniski precizēt abām pusēm pieņemamu laiku.

Deputāts Jānis Ādamsons (SC) savukārt norādīja, ka viņa māju sargā divi nikni suņi. «Kur tautas skaitītājs atstās savu zīmīti - suņa zobos?» jautāja Ādamsons. Žīgure piekrita, ka suņi radīs problēmas tautas skaitītājiem, un apsolīja, ka Statistikas pārvalde ir gatava maksāt apdrošināšanu par suņu kodumiem un saplēstām drēbēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu