Sācies otrais posms: tautas skaitītāji dodas uz mājokļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien sācies tautas skaitīšanas otrais posms, kas ilgs līdz pat 31.maijam. Šajā periodā uz vairāk nekā 870 000 mājokļiem dosies teju 2000 tautas skaitītāji, portālu «Apollo» informēja SIA «Alpha Baltic» Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Tija Ezeriņa.

Ceturtdien darbu uzsāks daļa Rīgas tautas skaitītāju, bet jau no piektdienas - pārējie tautas skaitītāji visā Latvijā.

Šajos divarpus mēnešos tautas skaitītāji uz tiem mājokļiem, kuru iemītnieki nav aizpildījuši anketu internetā, drīkst doties jebkurā dienā, tai skaitā arī brīvdienās un svētku dienās, no plkst.7.00 līdz pat plkst.21.00.

«Mēs izprotam iedzīvotāju bažas par dažādiem drošības jautājumiem, tādēļ aicinām pievērst uzmanību šādām pazīmēm - katram tautas skaitītājam ir apliecība un īpaša datorsoma ar tautas skaitīšanas logo un kārtas numuru. Ja vēlaties noskaidrot tautas skaitītāja identitāti, zvanot uz bezmaksas tālruni 8000777, nosauciet skaitītāja vārdu, uzvārdu, savu dzīves vietu un uz datorsomas redzamo skaitītāja numuru. Centrālās statistikas pārvaldes darbinieki apstiprinās tautas skaitītāja identitāti. Atsevišķos gadījumos tautas skaitītāji savas personīgas drošības dēļ drīkst lietot arī aptaujas anketas papīra formā, taču arī šādā gadījumā viņu identitāte tiek pārbaudīta pēc iepriekšminētajām pazīmēm,» skaidroja Centrālās statistikas pārvaldes priekšniece Aija Žīgure.

Kopumā pirmajā posmā no 1.marta līdz 12.martam internetā saskaitījušies vairāk nekā 650 tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu