Austrālijā bargi cigarešu paciņu noformējumu noteikumi

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

Austrālijas valdība ceturtdien prezentēja jaunus, bargus cigarešu paciņu izskata noteikumus, kas paredzēs tās pārklāt ar uzskatāmiem veselības brīdinājumiem un vienveidīgu, neuzkrītošu krāsu.

Šie noteikumi, kuri izstrādāti ar mērķi valstī samazināt smēķējošo skaitu, spēkā stāsies nākamajā gadā.

Austrālijas valdība paredzējusi, ka uz cigarešu paciņām vairs nedrīkstēs tikt atainoti logotipi, bet tabakas kompānijām savu zīmola nosaukumu nāksies drukāt noteiktā fontā.

Turklāt visas cigarešu paciņas būs olīvu zaļā krāsā, jo pētnieki konstatējuši, ka tā ir vismazāk pievilcīgā krāsa smēķētājiem, un tādējādi tiks novērsti tabakas uzņēmumu mēģinājumi pārdot savu produkciju, norāda Veselības ministrija.

Austrālija plāno arī uz cigarešu paciņām izvietot uzskatāmus veselības brīdinājumus ar biedējošiem attēliem, kas aizņems 75% no paciņas priekšas un visu tās aizmuguri.
«Jaunās paciņas paredzētas, lai samazinātu to pievilcību smēķētājiem un demonstrētu šausminošās sekas, ko smēķēšana var nodarīt jūsu veselībai,» sacīja veselības ministre Nikola Roksona. «Šie noteikumi ierobežos tabakas nozares logo, zīmolu attēlus, krāsas un reklāmas tekstus uz paciņām.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu