Šogad Muzeju nakts bijusi plaši apmeklēta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

14.maijā, notikušie Muzeju nakts pasākumi bijuši plaši apmeklēti, novēroja aģentūra LETA.  

Jau ziņots, ka vērienīgākajā muzeju nozares pasākumā «Muzeju nakts 2011» piedalījās vairāk nekā 116 Latvijas muzeji, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas Muzeju un vizuālās mākslas nodaļas vadītājs Jānis Garjāns.  

Kā novēroja LETA, «Muzeju nakts» pasākumu ietvaros tradicionāli liels interesentu pieplūdums bijis Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, kurā informēja par cilvēka personīgo higiēnu dažādos laika posmos, tāpat plaši apmeklēti bijuši Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles «Arsenāls» pasākumi, kā arī citi muzeji un iestādes.° 

Kā aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā (KM), patlaban nav zināms, vai šogad «Muzeju nakts» apmeklētāju skaits bijis lielāks nekā pērn, tas būšot zināms rīt, 16.maijā, kad muzeji KM iesūtīs informāciju par apmeklējumu.  

Jau ziņots, ka šogad akcijas devīze ir «Kaimiņi». Muzejos tika suminātas mūsu kaimiņu tautas un atklātas daudzveidīgās saites, kas vieno kaimiņu pagastu un kaimiņu māju ļaudis. 
Vienlaikus ar Latviju Muzeju nakti svinēja tūkstošiem muzeju Eiropā. Kopš 2005.gada, kad Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija iedibināja šo Eiropas akciju, tai radies daudz sekotāju. 2010.gadā starptautiskajā akcijā piedalījās 3200 muzeji 40 Eiropas valstīs.  

Jau ziņots, ka pērn «Muzeju naktī» visā Latvijā muzejos viesojās vairāk nekā 250 000 cilvēku, kas ir par 20 000 mazāk nekā pirms gada, kad muzejus apmeklēja 270 000 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu